• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Predstavnici OŠ Josipa Kozarca, Lipovljani boravili u Bugarskoj na 2. transnacionalnom sastanku partnera u projektu „Zajedno u različitosti“

Drugi transnacionalni sastanak partnera u projektu „Zajedno u različitosti“ iz programa Erasmus+ KA2, održan je 7. i 8. ožujka 2018. godine. Domaćin sastanka bila je 1.OU ”Nikola Yonkov Vaptsarov”, Berkovitsa, Bugarska. Sastanku su nazočili predstavnici partnerskih škola iz Poljske, Rumunjske i nositelji projekta iz OŠ Josipa Kozarca, Lipovljani.

Na početku sastanka koordinatori projekta predstavili su video uradak koji je nastao tijekom prve transnacionalne mobilnosti u Hrvatskoj. Nakon toga koordinatorica projekta Sanja Martić iznijela je dojmove učenika i učitelja koji su prikupljeni na prvoj mobilnosti. Učiteljica slovačkog jezika Jelena Dejanović prezentirala je Okvirni nastavni plan i program rada po modelu C, koji je izrađen u OŠ Josipa Kozarca, Lipovljani kako bi se ostvario temeljni cilj našeg projekta, a to je donošenje Nastavnog plana i programa po modelu C na državnoj razini koji do sada nije postojao. U drugom dijelu radnog sastanka dogovoren je smještaj i prehrana učenika tijekom mobilnosti koja će se odvijati u travnju ove godine. Dogovorene su odrednice koje će se ispoštovati tijekom diseminacijskog dijela projekta.

Tijekom dana domaćini su nas upoznali sa školom i gradom. Predstavili su nam projekte koje provode u školi, pokazali učionice, ostale prostorije u školi te prezentirali planove za rad na školi kroz sljedeće godine. Gradonačelnik Berkovitce ugostio nas je u svojem uredu, te ukratko rekao nekoliko riječi o gradu. Izrazio je zadovoljstvo projektom Zajedno u različitosti te obećao podršku pri provedbi projekta. Nakon toga posjetili smo gradski muzej Ivan Vazov.

Drugi dan, u organizaciji domaćina posjetili smo glavni grad Bugarske Sofiju. Uz stručno vodstvo upoznali smo ljepote grada. Na kraju dana održan je radni sastanak na kojem su dodijeljene Potvrde o sudjelovanju te dogovorena daljnja provedba projekta. 

Drugi transnacionalni sastanak završio je u ugodnom ozračju. Zahvaljujemo domaćinima na odličnoj organizaciji te lijepom prijemu. Radujemo se daljnjim aktivnostima u projektu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content