• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

KONSTITUIRANO OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE LIPOVLJANI

Općinsko vijeće Općine Lipovljani konstituirano je u petak, 7. srpnja iz drugog pokušaja. Za predsjednika Općinskog vijeća jednoglasno je izabran SDP-ov Tomislav Lukšić, dok su za potpredsjednike izabrani Mario Ribar (HSS) i Josip Hudec (HNS).

Podsjetimo, prvo konstituiranje Općinskog vijeća Općine Lipovljani,  koje je bilo zakazano za utorak 20. lipnja u 10,00 sati u Lipovljanima, nije uspjelo. Razlog je bio nedostatak kvoruma. Stoga je konstituirajuću sjednicu, po drugi puta sazvala Kata Lerotić, predstojnica Ureda državne uprave u Sisačko-moslavačkoj županiji, za petak 7. srpnja u 13,00 sati.  Ovog puta sjednici je prisustvovalo 11 od ukupno 13 vijećnika. Sjednici se nisu odazvali samo vijećnici iz redova HDZ-a, Nada Toš i Domagoj Budimir.

Sedmi saziv Općinskog vijeća Općine Lipovljani ima 13 vijećnika. Najviše njih, i to 9, ima koalicija HSS-SDP-HSU-HNS. HDZ ima 3 vijećnika, a kandidacijska lista grupe birača nositelja Josipa Krajčija ima jednog vijećnika.

Svi prisutni vijećnici položili su prisegu, na čemu im je čestitao i općinski načelnik Nikola Horvat, kao i Tomislavu Lukšiću na izboru za predsjednika Vijeća, naglasivši kako je to časna, ali i odgovorna funkcija. Rekao je kako od predsjednika očekuje odgovorno i odrješito vođenje sjednica Općinskog vijeća. Isto tako, naglasio je kako imaju potrebnu većinu, ali i da će uvažiti prijedloge oporbe, ukoliko se oni pokažu kvalitetnima te za još bolji razvitak Općine Lipovljani. Načelnik je pozvao sve vijećnike na suradnju, te im zaželio puno uspjeha u daljnjem radu, napomenuvši kako se prva radna sjednica očekuje kroz 20-ak dana.

Popis vijećnika sedmog saziva Općinskog vijeća:

 1.Tomislav Lukšić (SDP) – predsjednik

  1. Mario Ribar (HSS) – 1. potpredsjednik
  2. Josip Hudec (HNS) – 2. potpredsjednik
  3. Josip Štavalj (HSS)
  4. Josip Kovačević (HSS)
  5. Ines Babić (HSS) – umjesto Damira Kvaternik (HSS)
  6. Ivan Magdić (HSS)
  7. Sandra Čiž (SDP)
  8. Dubravka Hubak (HSS)
  9. Nada Toš (HDZ)
  10. Franjo Vlahović (HDZ)
  11. Domagoj Budimir (HDZ)
  12. Josip Krajči (Nezavisni)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content