• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

25. OBLJETNICA PRVOG POSTROJAVANJA POSTROJBE HRVATSKE VOJSKE

Izaslanstvo općine Lipovljani u kojem su bili Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, Anka Doležal, predsjednica Općinskog vijeća Lipovljani, Mirjana Faltis, ravnateljica Osnovne KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAškole i Ivan Doležal, član stožera 125. Domobrane pukovnije, prisustvovali su obilježavanju Dana branitelja, održanom u Novskoj, u utorak, 28. lipnja.

Na taj način odano je dužno poštovanje hrabroj odluci o osnivanju braniteljske postrojbe u Novskoj, u kojoj su KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAsudjelovali i dragovoljci s područja općine Lipovljani, koje je tada bilo u sastavu općine Novska. Osim toga, još jednom, oživljeno je i sjećanje na sve poginule pripadnike te postrojbe, članove 125. brigade, a kasnije pukovnije, Hrvatske vojske koja je sudjelovala od prvih dana u obrani od agresije na Hrvatsku.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERASvečanost obilježavanja 25. obljetnice prvog postrojavanja dobrovoljačke jedinice, koje je održano 28. lipnja 1991. godine u centru Novske, u utorak, 28. lipnja održano je u Gradskoj vijećnici u Novskoj. KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERANakon pozdrava prisutnih gostiju, odana je počast uz čitanje svim imena, poginulim braniteljima 125. brigade. Potom su se gostima obratili Vlado Klasan, gradonačelnik Novske, pukovnik Milan Čorak, prvi zapovjednik dobrovoljačke postrojbe u Novskoj i prvi zapovjednik obrane Novske, Rudi Stipčić, zapovjednik obrane novljanskog bojišta tijekom 1991. godine, te KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAMiodrag Demo iz Zagreba, predsjednik saborskog odbora za branitelje i izaslanik Milana Bandića, zagrebačkog gradonačelnika.

Obilježavanje Dana branitelja grada Novske nastavljeno je razgledanjem izložbe likovnih amatera DLAN-a na temu rata, a u večernjim satima misnim slavljem u crkvi blaženog Alojzija Stepinca i polaganjem vijenaca na spomenik poginulim braniteljima u centru Novske.

Damir SMETKO

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content