• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Uređenje i čišćenje kapelice u Krivaju uoči blagdana sv. Roka

Redovito čistimo našu kapelicu, gotovo jednom mjesečno, a posebno ju čistimo još i pred veće crkvene blagdane. Kako dolazi blagdan sv. Roka, zaštitnika od kuge, sveca čitave Europe, i sveca koji stoluje u našoj kapeli, okupili smo se kako bi temeljito očistile i uredile ovu našu kapelicu sv. Roka u Krivaju – rekle su nam ponosne vjernice iz Krivaja, dok su čistile i prale neveliku unutrašnjost krivajske kapelice.

Okupljene oko zvonara kapelice, Darka Biondića, vjernice su, uglavnom uvijek iste, temeljito očistile i oprale unutrašnjost kapelice i njen vanjski dio oko ulaza. Na višesatne akcije čišćenja, par dana prije Rokova u Krivaju, odazvale su se Nevenka Knežević, Ankica Prebežac i Višnja Bokun.

Kapelica je oprana i prozračena, no dosta je već oštećena njena unutrašnjost, posebno od vlage. Zato, kažu nam spremačice kapelice sv. Roka u Krivaju, očekuju od župnika pokretanje obnove i uređenja kapelice koje nije bilo već više od 30 godina. Zidovi se rune od vlage, a prozori su crvotočni i dotrajali, pa bi bilo vrijeme da se napravi obnova, kako bi se očuvala unutrašnjost kapelice s oltarom i slikom sv. Roka.

Nakon par sati rada, sve je uređeno i spremno za proslavu blagdana sv. Roka u krivajskoj kapelici. Nakon vrijednog rada, spremačice kapelice završile su svoje višesatno druženje na popodnevnoj kavi kod Marije i Darka Biondića, prvih susjeda kapelice sv. Roka. Bila je to prilika da se, uz kavu, počaste, odmore i prisjete nekih prošlih vremena i kako se obilježavalo Rokovo u vrijeme dok je Krivaj imao školu, učitelja i puno bogatiji društveni život.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content