• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

U Lipovljanima prikupljene 42 doze krvi

I druga, ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, organizirana je uz pojačane mjere zaštite i socijalne distance, te pojačanu kontrolu zdravstvenog stanja dobrovoljnih darivatelja krvi. U uvjetima epidemije koronavirusa Covid -19, primjenjivanje su mjere zaštite što ih je odredio Stožer civilne zaštite RH. Gradsko društvo Crvenog križa Novska provelo je ljetnu akciju darivanja krvi u ponedjeljak i utorak, 29. i 30. lipnja u Novskoj, i u srijedu, 1. srpnja u Lipovljanima.

U Vatrogasnom domu u Lipovljanima krv je darivana od 11 sati, a na akciju se odazvalo gotovo 60 darivatelja. Nakon zdravstvenog pregleda krv je dalo ukupno 42 darivatelja.

U Novskoj, u dvodnevnoj akciji krv je darivao 141 davatelj, pa je u ljetnoj akciji darivanja krvi za Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu u Zagrebu, prikupljeno ukupno 183 doze krvi. Na akciju darivanja krvi u Novskoj i Lipovljanima, odazvalo se 228 darivatelja, ali njih 45 odbijeno je od darivanja krvi u ovoj akciji.

U posljednje vrijeme, nema puno osoba koje se uključuju u ovu jedinstvenu, humanitarnu akciju. Ipak, tijekom ove akcije krv su, po prvi puta darivala 3 nova darivatelja.

Slijedeća akcija dobrovoljnog darivanja krvi održat će se u srijedu, 30. rujna u Lipovljanima, a dva dan prije, 28. i 29. rujna u Novskoj.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content