• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Tatjana Dlouhi izabrana je za predsjednicu Ogranka Matice hrvatske Lipovljani

Učiteljica Tatjana Dlouhi iz Lipovljana, zamijenila je na čelu Ogranka Matice hrvatske Lipovljani, učiteljicu Melitu Lenička iz Piljenica, nakon 8 godina njenog vođenja ove udruge štovatelja i stvaratelja kulturnih programa. Izbor novog čelništva Ogranka MH Lipovljani održan je na redovnoj godišnjoj Skupštini Ogranka MH, u subotu, 5. rujna u Narodnoj knjižnici i čitaonici Lipovljani.

Godišnju Skupštinu otvorila je Melita Lenička, predsjednica Ogranka Matice hrvatske Lipovljani, a Franjo Rodić je izvijestio da od 16 članova ogranka, Skupštini prisustvuje 13 članova. Potom je, uz prezentaciju fotografija, Melita Lenička podnijela izvješće o radu Ogranka Lipovljani za 2019. godinu. Aktivnosti je bilo dosta tijekom godine, od pjesničkih susreta u Piljenicama, i gostovanja kazališne predstave ‘Ocat i sin’, do održavanja likovno-dramske večeri i nagrađivanja najčitača lipovljanske Narodne knjižnice i čitaonice.

U 2019. godini Ogranak MH Lipovljani raspolagao je s ukupno 19.136 kuna prihoda, od čega im je za programe iz kulture i izdavaštva, iz proračuna Općine Lipovljani  dodijeljeno 10.000 kuna. Tijekom godine za rad i tiskanje utrošili su 16.232 kuna. Blagajničko izvješće podnijela je blagajnica Ogranka Nada Toš. Izvješća o radu i financijskom poslovanju jednoglasno su usvojena.

 Nakon toga predstavljen je plan rada za 2020., ali i 2021. godinu. Problemi s pandemijom koronavirusa zaustavila je i značajniji rad članova lipovljanskog Ogranka Matice hrvatske, no oni žele planirani program rada ostvariti u što većoj mjeri, ukoliko će to biti moguće obzirom na epidemiološku situaciju i provođenja mjera zaštite.

Pri kraju Skupštine, održano je glasovanje za članove predsjedništva Ogranka MH u Lipovljanima, a glasačko pravo imalo je 16 članova koji su platili članarinu. Od izabranih članova za novu predsjednicu Ogranka Matice hrvatske Lipovljani izabrana je Tatjana Dlouhi, a tajničke poslove slijedeće 4 godine radit će Melita Lenička, dosadašnja predsjednica lipovljanskog Ogranka MH tijekom proteklih 8 godina. Na uloženom trudu, novim programima i vođenju matičinog Ogranka u Lipovljanima, zahvalili su joj se prisutni članovi. Skupštini je prisustvovala i Ljiljana Tomić, zamjenica načelnika Općine Lipovljani, koja je članovima čestitala na radu, a novoizabranoj predsjednici Tatjani Dlouhi na izboru.

   

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content