• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Proslavljen blagdan sv. Roka u Krivaju

Misnim slavljem na otvorenom i rijetkim, nevelikim obiteljskim okupljanjima, proslavljen je blagdan sv. Roka u Krivaju, u nedjelju, 16. kolovoza. Zbog mjera zaštite od pandemije koronavirusa sav drugi program tradicionalnog obilježavanja Rokova u Krivaju, koji je pripremio mjesni odbor Krivaja, otkazan je prije 10-tak dana.

Bogoslužje u čast sv. Roka služio je vlč. Tomislav Pavlović, župnik lipovljanske župe, koju je preuzeo prije 5 godina, pa je Rokovo obilježeno i kao mala obljetnica zajedničkog djelovanja vjernika i župnika Pavlovića u lipovljanskoj župi. Bila je to prilika da se svi zajedno prisjete životnog puta sv. Roka, zaštitnika od kuge i sveca čitave Europe. Nakon propovijedi sv. Roku su upućene i molitve vjernika.

Misno slavlje u Krivaju za Rokovo tradicionalno se održava na otvorenom u cintoru kapelice svetog Roka. U vrijeme borbe s pandemijom koronavirusa, uz međusobnu distancu, to je i preporuka nacionalnog Stožera civilne zaštite RH. Na njemu se, svake godine, okuplja stotinjak vjernika iz Krivaja i Lipovljana, a tako je bilo i ove godine. Na kraju misnog slavlja, župnik je uputio božji blagoslov, ali i želju da se okupi više vjernika kako se tradicija slavljenja Rokova u Krivaju ne bi ugasila.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content