• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Na likovnoj koloniji u Lipovljanima sudjelovalo 15 slikara

U organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Lipovljani, koju vodi mlada ravnateljica Marita Štelma i uz pripomoć Slikara općine Lipovljani i Zdenke Kokolek, u Lipovljanima je, u subotu 25. srpnja održana ljetna likovna kolonija. Na njoj je sudjelovalo 15 slikara iz nekoliko likovnih udruga od Kutine do Slavonskog Broda.

Likovna kolonija održana je na otvorenom trijemu zgrade Narodne knjižnice i čitaonice u Lipovljanima, pa oblačnom i kišnom vremenu, što uglavnom, nije pogodno vrijeme koje vole slikari jer u svom stvaranju, uglavnom, trebaju svjetlosti, boje i jasnoću motiva. No, gostujući slikari hrabro su se uhvatili kistova i boja, i u nekoliko sati nastalo je, skoro, 20-tak likovnih radova.

Kolonija je započela zajedničkim doručkom, na kojem je sve pristigle slikare pozdravio i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. Zahvalio im je za dolazak u Lipovljane, za sudjelovanje svake godine na likovnoj koloniji i za bavljenjem plemenitom umjetnošću koja je na korist ljudima. Općina Lipovljani podržava vaš rad, naglasio im je načelnik Nikola Horvat, a i dalje će sa zanimanjem pratiti nova likovna djela. Zaželio im je dobar rad i boravak u Lipovljanima i dobru inspiraciju tijekom slikanja.

Na ovogodišnjoj likovnoj koloniji ‘Lipovljani 2020’ sudjelovali su amaterski slikari: Želimir Šiško, Ljubica Ivana Kozina, Jozo Pišković, Vjekoslav Marenčić, Štefica Oljača, Ankica i Dubravko Malleg, Evica Kraljić, Katarina Ćanić, Ljubica Talan, Valentina Opić, Nada Savić, Zlatko Žagar, Tomislava Juranović i Zdenka Kokolek.

Kolonija je završila postavljanjem ostvarenih likovnih radova u galeriji na katu zgrade Knjižnice i čitaonice u Lipovljanima i zajedničkim ručkom svih sudionika. Slijedeća likovna kolonija trebala bi se održati početkom listopada na Opekama.  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content