• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ZGRADA OSNOVNE ŠKOLE I SPORTSKA DVORANA PRIKLJUČENE NA VODOVODNU MREŽU OPĆINE

Zgrada Osnovne škole Josipa Kozarca u Lipovljanima i sportska dvorana uz nju, pripojene su na općinsku vodovodnu mrežu 17. rujna. Radove na povlačenju cjevovoda vodovodne mreže izveli su djelatnici ‘Lipkom servisa’, a priključenje izvršili djelatnici ‘LIP-KOM’-a, poduzeća koje se na području općine Lipovljani brine o vodovodu i odvodnji.

Svih dosadašnjih godina, matična zgrada osnovne škole imala je vodovod iz sustava arterškog bunara, koji u posljednje vrijeme svojim količinskim kapacitetima nije zadovoljavao potrebe škole, pa se voda često puta dovozila i cisternama u pumpnu stanicu kojim se osiguravala dodatna količine vode za potrebe škole. Uz sufinanciranje radova na izgradnji vodovodne mreže i izgradnji skundarnog voda, a koje financira općina Lipovljani, učenici i djelatnici Osnovne škole u Lipovljanima imat će mogućnost korištenja vode iz vodoopskrbnog sustava općine. Radovi na povlačenju sekundarnog voda u dužini od 320 metara, od ulice Ante Starčevića do zgrade osnovne škole, kroz ulicu A. Šenoe, te izgradnja priključnog okna s opremom i priključenje na vodovodnu mrežu u školi koštat će oko 95.000 kuna, uvećano za PDV. Izgradnja cjevovoda financirana je, u visini 70.000 kuna iz Proračuna općine Lipovljani, a ostale radove na izgradnji vodomjernog okna i priključenje platit će Osnovna škola u iznosu od oko 25.000 kuna, uvećano za PDV.

Priključenjem zgrade Osnovne škole Josipa Kozarca i sportske dvorane, svi njihovi korisnici imat će zdravstveno kvalitetniju vodu u neograničenoj količini. ‘LIP-KOM’ će dobiti jednog velikog potrošača, kakvih manjka na području općine Lipovljani, koja je s preko 90% pokrivena novoizgrađenom vodovodnom mrežom.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content