• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Završetak radova na uređenju centra Lipovljana očekuje se za oko mjesec dana

Uređenje središnje lipovljanske ulice, koja je podijeljena na dva trga, Trg sv. Josipa i Trg hrvatskih branitelja, napreduje prema planu, i ako vremenske prilike to dozvole, radovi će završiti krajem kolovoza ili početkom rujna, odnosno za oko mjesec dana. U srijedu, 29. srpnja, radove je obišao i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, sa suradnicima i uvjerio se da radovi, kojima će biti izgrađen kružni tok oko bunara i tako dovršeno uređenje centra Lipovljana – odlično napreduju.

Od početka radova, rekonstruirana je glavna ulica, a prometovalo se kraj bunara kroz ulice Josipa Kozarca i Braće Radića. Radovi na glavnoj ulici su gotovo završeni, pa je promet preusmjeren na nju, a započeli su radovi na iskopu posteljice za kružni tok oko bunara  i spoju s ulicama Braće Radić i Josipa Kozarca. Desetak djelatnika poduzeća ‘Strabag’ svakodnevno vrijedno radi na zahtjevnom i nepravilnom raskrižju, uz redovno odvijanje prometa sa smanjenom brzinom.

Vrijednost radova završnog dijela uređenja centra Lipovljana, s izgradnjom kružnog toka i novih pješačkih staza iznosi gotovo 2 milijuna kuna, a financira se sredstvima europskog fonda i proračuna općine Lipovljani.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content