• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Završeno asfaltiranje kolnika u ulici A. Šenoe u Lipovljanima

Nosivi sloj asfalta, u lipovljanskoj ulici Augusta Šenoe, položen je u petak, 4. rujna, a drugi, habajući sloj asfalta, djelatnici poduzeća Strabag položili su u subotu, 5. rujna. Time je završen najveći dio posla na temeljitoj rekonstrukciji i obnovi 290 metara dugačke ulice, od Doma zdravlja do Osnovne škole Josipa Kozarca u Lipovljanima.

Rok za obnovu i asfaltiranje ulice Augusta Šenoe, koja se koristi najviše za dolazak učenika u školu, do zgrade Osnovne škole i sportske dvorane uz nju, bio je kraj rujna, a asfaltiranje je bilo predviđeno za sredinu listopada. No, vrijedni djelatnici Strabaga su, uz povoljne vremenske prilike, i uz radove završne faze obnove i uređenja centra Lipovljana, uspjeli temeljito obnoviti i 290 metara ulice Augusta Šenoe, do početka nove školske godine.  

 Radovi još nisu završeni u potpunosti jer treba završiti izgradnju pješačke staze, nakon čega slijedi i asfaltiranje te staze u dužini od 300 metara. Cjelokupna obnova ove ulice koštat će 1.245.000 kuna, s uračunatim PDV-om, a većim dijelom financira se iz proračuna Općine Lipovljani. Ministarstvo graditeljstva RH odobrilo je 168.000 kuna, za sufinanciranje radova u ovoj ‘školskoj ulici’, a ugovor o sufinanciranju potpisao je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani.

Zajedno s Tomislavom Lukšićem, predsjednikom Općinskog vijeća, načelnik općine Nikola Horvat, pratio je, sa zadovoljstvom, asfaltiranje Šenoine ulice, jer je većina radova završena mjesec dana prije roka. Potpuni završetak radova očekuje se kroz 10-tak dana.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content