• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Završeno asfaltiranje ceste kroz Piljenice prema Banovoj Jaruzi

Završeno je asfaltiranje ceste Piljenice – Banova Jaruga, a nakon nasipavanja i izravnanja bankina, radovi na ovoj općinskoj cesti, vrijedni gotovo pola milijuna kuna, bit će u potpunosti završeni.       Nakon položenog prvog, nosivog sloja, asfalteri ‘Strabaga’ su u srijedu, 22. srpnja na obnovljenom dijelu ceste položili i drugi sloj asfalta, a u produžetku položili su asfalt i na dijelu ceste kroz šumu, koji je mjestimično bio jako oštećen, ali nije bio u planu da se sada asfaltira.

Tako su mještani Piljenica, tijekom ovogodišnjeg srpnja, dobili više od 3 kilometra cesta na kojima je vrlo kvalitetno položen novi asfalt i tako im je omogućen kvalitetniji i brži promet u pravcu Ilove i Kutine, te u pravcu Banove Jaruge.

Općinski načelnik Nikola Horvat, vjeruje da će Županijska uprava za ceste prihvatiti plan da se u idućoj godini nastavi asfaltiranje županijske ceste Lipovljani-Kutina, i to u nastavku županijske ceste od mosta na Pakri u Piljenicama do centra Lipovljana. U općinskom proračunu za iduću godinu, općinski načelnik Nikola Horvat planirat će potrebna sredstva, kao i do sada, u 50% iznosu, odnosno oko 1,5 milijuna kuna, jer ta dionica županijske ceste duga je oko 3,3 kilometra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content