• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ZAPOČELO ASFALTIRANJE PRVOG SLOJA PROMETNICE IZLAZNOG ČVORA NA AUTOCESTI KOD LIPOVLJANA

Prvi metri asfalta nosećeg sloja, na trasi pristupne prometnice prema ulazno-izlaznom čvoru na autocesti kod Lipovljana, djelatnici Strabaga, poduzeća koje s kooperantima izvodi radove, položili su u četvrtak, 17. studenog. Iako ostaje još dosta radova, već nakon GEDSC DIGITAL CAMERAasfaltiranja prvog sloja prometnice vidjet će se sva veličina, izgled i značaj ovog, 45 milijuna (bez PDV-a) vrijednog infrastrukturnog objekta, izuzetno važnog za općinu Lipovljani.

Asfaltiranje prvog sloja pristupne ceste, osim iskošenih rampi prema budućem nadvožnjaku, koje se moraju slijegati najmanje 6 mjeseci, pokazuje da radovi izuzetno dobro napreduju. Tako bi prometni čvor i prometnica kroz poduzetničku zonu u Lipovljanima mogla biti gotova znatno ranije nego je predviđen njen rok završetka, a to je kraj 2017.godine.

– Sada planiramo položiti noseći sloj asfalta, a u ljeto iduće godine i završni sloj – rekli su GEDSC DIGITAL CAMERAnam djelatnici Strabaga koji su 17. studenog započeli asfaltiranje na prometnici budućeg izlaznog čvora. Krenuli su od autoceste prema spoju s Industrijskom ulicom, koja će u prvom dijelu biti spojnica s ulaskom na autocestu. Na trasi su nekoliko kružnih tokova, iz kojih izlaze predviđeni pravci prema budućim prometnicama u poduzetničkoj zoni Lipovljani.

Dok se s lijeve strane autoceste, kroz poduzetničku zonu asfaltira prvi sloj pristupne ceste, GEDSC DIGITAL CAMERAu isto vrijeme s desne strane autoceste završavaju se poslovi na nasipavanju rampe budućeg nadvožnjaka i prometnice izlaznog čvora. Na samoj autocesti trenutno se vozi ograničenom brzinom i kroz jedan prometni trak sa svake strane jer se priprema armatura za temelje betonskog nosača budućeg nadvožnjaka.

Iako u kasnu jesen građevinari zbog hladnoća prestaju s poslovima na otvorenom, lijepo i toplo vrijeme trenutno služi građevinare, pa su radovi na izgradnji ulazno-izlaznog prometnog čvora kod Lipovljana odlično napredovali. Svi djelatnici Strabaga, izvođača radova na izgradnji prometnog čvora kod Lipovljana, trude se na vrijeme i vrlo kvalitetno obaviti im povjerene poslove.

Damir SMETKO

GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content