• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Započelo asfaltiranje 2,2 kilometra županijske ceste između Piljenica i Ilove

Uređenje i ponovno asfaltiranje dionice županijske ceste od Lipovljana do Kutine, na dijelu od Piljenica do Ilove, započelo je u četvrtak, 9. srpnja u dopodnevnim satima, i bit će završeno oko 15. srpnja. Dvostruki sloj asfalta bit će položen u dužini od 2.200 metara, od mosta na Pakri u Piljenicama do mosta na Ilovoj, a kompletna obnova koštat će nešto više od 1,1 milijun kuna, koju će u jednakim iznosima, s oko 550.000 kuna financirati Županijska uprava za ceste SMŽ i Općina Lipovljani iz proračunskih sredstava.

Radove na uređenju i obnovi tog dijela županijske ceste izvode djelatnici Strabaga d.o.o., koji su do sada na tom dijelu odradili uređenje odvodnih jaraka, bankina uz cestu i betoniranje urušenog prokopa. Nakon polaganja prvog, izravnavajućeg sloja asfalta u visini od 3 cm, od 13. srpnja, u Strabagu planiraju polaganje drugog, habajućeg sloja asfalta, u visini 4 cm, i nasipanje bankina uz asfalt, čime će obnova i uređenje, više od dva kilometra vrlo prometne ceste, biti završeno. Za to vrijeme, dionica te županijske ceste od Piljenica do Ilove, biti će u cijelosti zatvorena za promet.

Dionica županijske ceste između Piljenica i Ilove bio je jedna od najlošijih i najoštećenijih dijelova županijske ceste Lipovljani-Kutina, i nekoliko godina se čeka njezina obnova. Sada se obnavlja po modelu ‘pola-pola’. To znači da ju, iako je županijska cesta, zajednički s jednakim udjelom u troškovima od po 550.000 kuna, obnavljaju Županijska uprava za ceste i Općina Lipovljani.

Nakon završetka asfaltiranja 2,2 kilometra ceste od Piljenica do Ilove, djelatnici Strabaga nastavit će asfaltiranje cesta u Piljenicama, i to dio općinske ceste Piljenice-Banova Jaruga.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content