• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Uz laptope i slatkiše, u posjeti obitelji Konobloh koja je došla živjeti u Lipovljane

Tročlana obitelj Konobloch s lipičkog područja, prije 10-tak dana postala je, kako su i najavljivali, stanovnici Lipovljana. Smjestili su se u obiteljsku kuću u lipovljanskoj ulici sv. Barbare, nakon što je preuređena i namještena za normalan život ove male obitelji s poteškoćama. Kako bi vidio uvjete u kojima će ubuduće živjeti, njihove dalje potrebe i kako bi im zaželio dobrodošlicu, u četvrtak, 23. srpnja obišao ih je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani.

S općinskim načelnikom, u posjetu obitelji Konobloch, stigao je i Dragan Lažeta,  Lipovljanac, koji već više godina radi i živi u Njemačkoj, ali jednom godišnje odmor provodi u Lipovljanima i Hrvatskoj. On je iz Njemačke za školarku Ane i predškolca Ivana donio na poklon po jedno prenosivo računalo, kako bi im olakšao školovanje, ali i zabavu u slobodno vrijeme. Laptopi imaju potrebne programe, ali i nekoliko računalnih igrica za razonodu u slobodno vrijeme. Načelnik Nikola Horvat za Ane i Ivana donio je, za dobrodošlicu, po košaricu slatkiša.

Općinskog načelnika Nikolu Horvata i donatora Dragana Lažetu dočekala je kompletna obitelj, mama Smiljana, kćer Ane i sin Ivan. Potvrdili su da su konačno preselili u Lipovljane, te da čekaju izdavanje novih dokumenata s lipovljanskom adresom. Pokazali su im i obnovljenu obiteljsku kuću, koja je u njihovom vlasništvu, nakon provedene humanitarne akcije, i kako je, za sada, namještena.

S donatorom Draganom Lažetom odmah su razmjestili računala, a s Nikolom Horvatom razgovarali su, u što su se uključili i članovi obitelji Ćavlović, kakve još potrebe imaju. Od svega bi najpotrebnije bilo presložiti krov, kako ne bi padaline curile po ugrađenom knauf zidovima i tako ih oštetile.

Obitelj Konobloch zahvalila je za poklonjena prijenosna računala Draganu Lažeti i za prvi obilazak, te ponuđenu pomoć u daljem uređenju obiteljske kuće, Nikoli Horvatu, načelniku općine Lipovljani.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content