• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

U SPOMEN NA ŽRTVE VUKOVARA UPALILI SVIJEĆE

Članovi Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata, Ogranak Lipovljani, uz potporu Općine Lipovljani, zapalili su lampione u centru Lipovljana u znak sjećanja na žrtve Vukovara.

1-vukovar (1)Prema riječima članova UDVDR, Ogranka Lipovljani, ovo je dan koji nitko od nas ne smije zaboraviti, jer poštujući žrtve poštujemo našu povijest koju smo ugradili u domovinu, a svaka nedužna žrtva je tužan, ali čvrst temelj neovisne nam i slobodne Republike Hrvatske.

Najvažnije je osloboditi se mržnje, a na to nas je pozvao i Siniša Glavašević malo prije nego li je zauvijek nestao u gradu koji je volio, ovim riječima: „ Život je pun zagonetki, ali najzagonetnije je to kako od prijatelja nastaje neprijatelj. Jeste li ikad pomišljali zašto je lakše steći neprijatelja negoli prijatelja. Cijeli sam život želio biti okružen dobrim, vrijednim ljudima, koje svi poštuju i vole. Sreća je bila na mojoj strani, barem do sada. Ostao sam u ruševinama Vukovara, ali s ljudima uzdignuta čela. Mnoge od njih nisam ni poznavao. Mnogi od njih još jučer nisu bili ni svjesni svoje snage. Vjerujte, najljepše što vam se sada u Vukovaru može dogoditi jest da uđete u prostoriju punu ljudi i sa svima se pozdravite.2-vukovar (2)

Često i ne znate, ali događa se da vaši pozdravi, vaše iskrene i dobre želje, ostanu u sjeni nečije mržnje. Jedino što možete jest upitati se jeste li baš vi to zaslužili. To, doduše, neće smanjiti nastalo neprijateljstvo, ali će vam umanjiti tugu, a može se čak dogoditi da se mržnja zanese u svojoj jarosti, pa da samu sebe pretvori u prah, u ništa. A može se dogoditi da mrak zadavi svaku ružnu misao. Ali to se može dogoditi tek ako je u svijetu ostalo makar malo ljubavi.

Zato, ako je u vama ima, ne štedite je. Podijelite, dajte djelić svoje ljubavi prvome do sebe i bit će manje neprijatelja. Za početak dovoljno je i to.“

Članovi lipovljanskog ogranka  Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata zauvijek će čuvati uspomenu na Vukovar i na sve žrtve Vukovara. Kao i u čitavoj Hrvatskoj, svijećama je dočekana tužna 24. obljetnica pada Grada i prisjećanje na 18. studeni 1991. godine.

4-vukovar (4)3-vukovar (3)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content