• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

U PROTEKLIH PET MJESECI NEMA OBOLJELIH OD COVIDA-19 NA PODRUČJU OPĆINE LIPOVLJANI

U proteklih 5 mjeseci, od kako se u Hrvatskoj pojavila pandemija coronavirusa Covid-19, zdravstveno stanje, ili epidemiološka sitacija, na području općine Lipovljani je dobro. Do sada nije zabilježen ni jedan slučaj zaraze, ili oboljenja od coronavirusa, pa želimo da tako ostane i ubuduće. Bilo je nekoliko osoba u samoizolaciji, ali kao preventivna mjera zaštite. U zatvorenim, javnim prostorima, nose se maske, a to ujedno i dokazuje da se velika većina naših stanovnika drži propisanih mjera nacionalnog Stožera civilne zaštite, svih uputa i zaštite od zaraze virusom – na sjednici Civilne zaštite općine Lipovljani istako je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani.

Kako je nacionalni Stožer civilne zaštite RH masovna okupljanja, a posebno velika obiteljska slavlja, poput slavlja pričesti i krizme, ili još veće slavlja, svadbene svečanosti, označio kao potencijalno veliki izvor zaraze, upozorava se stanovništvo da će u slijedećem razdoblju u Lipovljanima, ili na području općine Lipovljani, biti održano nekoliko svadbi. Sve one imat će veliki broj uzvanika, pa se apelirati na organizatore svadbi da se strogo pridržavaju propisanih mjera za organiziranje svadbenih svečanosti.

Kako bi sačuvali zdravlje stanovnika, i normalno odvijanje rada i života, ove godine otkazani su i ‘Lipovljanski susreti’, koji su se trebali održati krajem kolovoza, za mjesec dana – podsjetio je načelnik Nikola Horvat. Stoga se očekuje od svih stanovnika da se i dalje pridržavaju svih mjera zaštite druženja, ali uz propisanu fizičku udaljenost, bez kontakata ili prenapučenosti zatvorenog prostora.

Tijekom rasprave i ostalih članova Civilne zaštite općine Lipovljani, na sjednici održanoj u petak, 31. srpnja, pohvaljeno je ponašanje stanovnika i njihovo pridržavanje propisanih mjera. Vjeruje se da će se svi tih mjera pridržavati i dalje i da će općina Lipovljani biti bez zaraženih i oboljelih od coronavirusa. To bi znatno olakšalo svakodnevni život svih stanovnika, a posebno onih starije životne dobi, ili osobama s kroničnim bolestima.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content