• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

U KRIVAJU OBILJEŽEN BLAGDAN SV. ROKA

Defileom motora kroz Krivaj započelo je ovogodišnje obilježavanje blagdana sv. Roka u Krivaju, u utorak, 15. kolovoza. Dvodnevni program bio je prilika da se u Krivaju, na dan njihovog nebeskog zaštitnika, zajedno druže stanovnici Krivaja i njihovi gosti. Nakon defilea motora kroz Krivaj, na igralištu su održane razne tradicionalne moto igre u kojima je sudjelovalo 50-ak motorista na svojim snažnim ljubimcima, a koje su mještani Krivaja sa zadovoljstvom popratili. Prvi dan obilježavanja završio je uz zabavu koju je upotpunio Tamburaški sastav ‘Šegrti’.

Veselom glazbom i sviranjem članova puhačkog orkestra Češke besede iz Međurića po naselju, od jutra je započeo drugi dan obilježavanja ‘Rokova’, na sam dan blagdana. Kako je i ove godine blagdan sv. Roka bio radni dan, program obilježavanja nije bio velik. Nakon sviranja puhačkog orkestra u dopodnevnim satima, program je nastavljen misnim slavljem kojeg je predvodio vlč. Tomislav Pavlović, župnik lipovljanske župe, u cintoru kapelice sv. Roka.

U popodnevnim satima u centru Krivaja održan je turnir u igranju belota, stolnog tenisa, te odbojka na pijesku. Susret svih sudionika zabavnih igara završio je grahom ispod šatora, a druženje se nastavilo dugo u noć, uz glazbeni sastav ‘Joks band’.

Da sve bude veselo i zanimljivo pobrinuli su se članovi mjesnog odbora Krivaj, te Općina Lipovljani i Turistička zajednica općine Lipovljani, koji su financijski pripomogli organizaciju ovogodišnjeg Rokova u Krivaju.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content