• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

TREĆI DAN „LIPOVLJANSKIH SUSRETA“, USPJEŠNO JE ZAVRŠIO U ZNAKU SPORTA I GLAZBE

Trećeg dana „Lipovljanskih susreta“ održavaju se sportska natjecanja i druženja.Od jutarnjih pa sve do večernjih sati lipovljanski park i igralište bili su mjesto natjecanja, razgovora, zabave i druženja.

Već od 9:00 sati ujutro započeo je nogometni turnir limača i prstića, koji se zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta odvijao u športskoj dvorani Osnovne škole Josipa Kozarca. Uz pregršt fenomenalnih dodavanja, ali i golova, najviše sreće imale su ekipe limača i prstića iz Daruvara, osvojivši prvo mjesto u obje kategorije. U kategoriji limača 2. mjesto osvojio je „Libertas“ iz Novske, 3. mjesto „Garić“ iz Garešnice, dok su posljednji bili domaćini „Slavonac“ iz Lipovljana. U kategoriji prstića 2. mjesto je osvojila ekipa „Slavonac/09“, 3. mjesto „Slavonac/08“, dok je ekipa iz Lipika bila na začelju.

Od 9:30 sati, u organizaciji Športskog ribolovnog društva ‘Šaran’ iz Lipovljana, natjecali su se ribiči koji su štapove za pecanje zamijenili kuhačom, u žaru osvajanja prvog mjesta za najfiniji fiš. Natjecalo se osam ekipa po dva sudionika. Uz fiš, ŠRD“Šaran“iz Lipovljana  pekli su šarana na „potkove“, kao još jednu atrakciju ovogodišnjih „Susreta“. Nakon toga fiš su podijelili zainteresiranim ljubiteljima, a ove godine za porciju fiša i riblje specijalitete bila je velika zainteresiranost i red kod podjele, tako da se tražila i zdjelica više.

Ocjenjivački sud najfinijim fišem, ujedno i prvim mjestom, proglasio je 1. ekipu ŠRD“Šaran“ iz Lipovljana, dok je drugoplasirana bila ekipa „Šumarije Lipovljani“. Treće mjesto osvojila je ekipa „OPG Nova Subocka“. Uz navedene, sudjelovale su i dvije ekipe ŠRD „Jez“ iz Jasenovca, ŠRD „Karas“ iz Novske, ŠRD „Linjak“ iz Banove Jaruge i druga ekipa domaćina ŠRD „Šaran“ Lipovljani.

 Malo nakon njih, u organizaciji Lovačkog društva ‘Srnjak’ iz Lipovljana, natjecali su se kuhari 7 lovačkih društava. Oko 13 sati gulaš je bio završen, a ocjenjivački sud odlučio je o pobjednike natjecanja.

Najfiniji gulaš, prema njihovim ocjenama, skuhali su članovi Lovačkog društva ‘Jelen’, Novska. Drugo mjesto pripalo je kuharima LD „Posavski lovac“ Krapje, a treće mjesto osvojili su domaćini LD ‘Srnjak’, Lipovljani. Gulaš su kuhali i LD „Staza“ Staza, LD „Jelen“ Sisak – UHDDR Budaševo, LD „Patak“ Jasenovac i druga ekipa domaćina, grupa Kraljeva Velika-Piljenice. Nagrade za osvojena mjesta uručio je općinski načelnik Nikola Horvat.

 

U 10.30 sati, unatoč kišnom i vrlo hladnom vremenu, započela je i biciklijada. Ove godine se desetak najhrabrijih ljubitelja biciklizma uputilo na kružnu rutu iz centra Lipovljana preko Kraljeve Velike, Piljenica i Sajmišne natrag u Lipovljane gdje su ih čekali ručak i druženje.

Boćalište uz park od 10 sati prijepodne, bilo je zauzeto natjecanjem ekipa u boćanju. Prvo mjesto osvojili su Dino Herić i Goran Vlašić iz Lipovljana, dok su drugo mjesto zauzeli Željko Rozić i Željko Stančić. Treće mjesto pripalo je Musij Goranu i Hinić Nevenu.

U okviru programa ‘Lipovljanskih susreta’, održan je i turnir igrača GO –misaone igre. Turnir je okupio 20 igrača, a igran je u prostoru Narodne knjižnice i čitaonice u Lipovljanima. Igrači su došli iz čitave Hrvatske, a nakon nekoliko sati igranja i više odigranih partija, pobijedio je Meštrović Stjepan iz Velike Gorice. Drugoplasirani bio je Zoran Mutabžija iz Zagreba,  dok je treće mjesto zauzeo Bačevina Sead iz Zagreba. Odigrana su tri kola mcmahon-sistemom. 
Vrijeme za razmišljanje je bilo 45 minuta po igraču uz byoyomi od 3 x 30 sekundi. To odgovara B-klasi europskog rejting-sistema.  Među 20 natjecatelja sudjelovalo je i troje iz Lipovljana, Žabek Gabriela, Odobašić Dražen i Odobašić Branko.

U  zgradi Društvenog doma u Lipovljanima, Udruga umirovljenika općine Lipovljani organizirala je turnir u pikadu. Natjecalo se 6 ekipa, a pobijedila je ekipa „Udruga umirovljenika 2“ iz Lipovljana.  Odmah iza njih bila je ekipa „Frizerski salon Mirela“ iz Lipovljana, a treća je bila ekipa iz Kraljeve Velike. Natjecale su se i ekipe „Mlinarice“ iz Piljenica, „Frizerski salon Mirela-žene“ i još jedna ekipa domaćina, „Udruga umirovljenika 1“ iz Lipovljana.

OD 17:30 sati na nogometnom igralištu Linije mnoštvo gledatelja popratilo je prvu prvenstvenu nogometnu utakmicu 2. ŽNL između domaćina ŠNK „Slavonac“ Lipovljani i ŠNK „Mladost“ Repušnica. Nažalost, domaćini su u startu prvenstva poraženi sa 2:0.

Sportski dan na „Lipovljanskim susretima“ organizacijski je posložila Mirjana Faltis, a veliki broj gledatelja potvrdio je zanimanje za sportske sadržaje na ovoj manifestaciji, čak i po hladnom, na očigled zimskom vremenu sa samo 15 stupnjeva.

Ovogodišnji „Lipovljanski susreti“ obogaćeni izvrsnim programom prepunim zabave i raznovrsnim događanjima, završili su zabavnom večeri ispod šatora kod Narodne knjižnice i čitaonice Lipovljani,  uz glazbeni sastav „Boje Noći“.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”87″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Slaidovi]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content