• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ŠTETE UZROKOVANE POPLAVOM – OBAVIJESTI ZA STANOVNIŠTVO

Jaka kiša na području Općine Lipovljani, započela je oko 9:30 sati, 5.kolovoza i neprekidno je padala 24 sata dugotrajnim pljuskovima, što je u popodnevnim i u noćnim satima izazvalo brojne bujice na području cijelog naselja Lipovljani, a kasnije i poplavu u južnom dijelu Lipovljana i Kraljevoj Velikoj gdje je najkritičnije.

Tijekom dana i noći, angažirane su i obaviještene sve nadležne službe, a na terenu su dan i noć djelatnici komunalnog poduzeća Lip-Kom Servisi i vatrogasne ekipe Općine Lipovljani koji prema prioritetima saniraju najkritičnija mjesta, dok će se većina šteta morati sanirati nakon povlačenja vode i evidencije štete. S obzirom na veliku količinu vode koja je u vrlo kratkom vremenu nadirala s viših terena, zbog više sile, bilo je nemoguće spriječiti bujice. Štete su velike, a slijedi procjena šteta ne terenu te postavljanje pitanja kompletnog rješenja odvodnog sustava u Kolodvorskoj ulici, ali i ostalim dijelovima naselja Lipovljani i Kraljeva Velika te pronalazak dugoročnog rješenja koje bi značilo barem blaže posljedice ovakvih prirodnih nepogoda.

Mole se svi stanovnici i gospodarski subjekti da evidentiraju vlastite štete, a načini prijave i upute biti će objavljeni na web stranici i putem nadležnih službi.

Potpuna vijest sa konkretnim izvještajima o štetama slijedi narednih dana, nakon sastanka stožera za zaštitu i spašavanje i povjerenstva za procjenu šteta Općine Lipovljani.

Svjesni teških trenutaka i materijalnih šteta, molimo stanovnike za razumijevanje, jer Općina Lipovljani poduzeti će sve mjere i mogućnosti za pomoć mještanima i saniranje posljedica.

 

OBAVIJEST O PREUZIMANJU PITKE VODE:

Za kućanstva sa ‘zamućenim’ bunarima,  biti će podjela pitke vode u bocama, prema sljedećem rasporedu:

Za naselje Kraljeva Velika: -društveni dom, četvrtak, 07. kolovoza od 10 do 12 sati.

Za naselje Lipovljani:  -društveni dom, četvrtak, 07. kolovoza od 10 do 12 sati.

 

-podjela vode biti će omogućena i narednih dana, o čemu će biti obavijest

 

ODLUKA O ZATVARANJU CESTE KROZ KRALJEVU VELIKU:

 

Županijska uprava za ceste SMŽ donijela je odluku o privremenom zatvaranju županijske ceste 3215 (L33138) – Lipovljani – Ž3124 u mjestu Kraljeva Velika, radi vode na kolniku, za sav promet. Privremeno zatvaranje ceste trajati će sve do prestanka uvjeta radi kojih je cesta zatvorena.

 

Načelnik stožera za zaštitu i spašavanje i

Zamjenik općinskog načelnika:

Tomislav Lukšić

Općinski načelnik:

Mario Ribar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content