• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

SPORTSKIM IGRAMA I DRUŽENJEM OBILJEŽEN DAN HRVATSKIH BRANITELJA OPĆINE LIPOVLJANI

Popularnim i zabavnim igrama poput nogometa, potezanja užeta, boćanja, bacanja pikada, bacanje alke ili kartanja bele, ratni veterani domovinskog rata obilježili su Dan hrvatskih branitelja općine Lipovljani, u nedjelju, 14. listopada.

                Sjećanje na 13. listopad 1991.godine, kad su stanovnici općine  Lipovljani organizirano krenuli u obranu od tadašnje srpske agresije na Hrvatsku, započeli su misnim slavljem zahvale, u župnoj crkvi sv. Josipa u Lipovljanima. Potom su u procesiji otišli na mjesno groblje gdje u kod Velikog križa podignutom u zahvalu za sve poginule i umrle za Hrvatsku, položili cvijeće i upalili svijeće. Molitve za poginule i sve pogođene ratom, vodio je Tomislav Pavlović, lipovljanski župnik.

                Nakon komemoracije na groblju, na maloj pozornici u parku svečano je otvoren Dan branitelja općine Lipovljani. Tom prigodom svim udrugama ratnih veterana pristiglim u Lipovljane, a bilo ih je od Darde i Osijeka do Karlovca i Ozlja, zahvalio je domaćin ŽeljkoPogačić. Dan branitelja, ratnim veteranima općine Lipovljani čestitali su još i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, Ivanka Roksandić, predsjednica Skupštine sisačko-moslavačke županije i Stjepan Hrastek, predsjednik ratnih veterana Sisačko moslavačke županije.

                Nakon dogovora oko sportskih natjecanja, obilježavanje Dana branitelja općine Lipovljani nastavljeno je na sportskim borilištima. Najzanimljivije je bilo odmjeravanje snaga ekipa u natjecanju potezanja užeta, a najduže je trajalo igranje bele.

                Na zajedničkom ručku, u društvenom domu, najprije su podijeljeni pehari najuspješnijim ekipama, a onda je nastavljeno zajedničko druženje, veselo, uz glazbu i pjesmu.

Damir SMETKO    

    

[ngg src=”galleries” ids=”91″ display=”basic_thumbnail”]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content