• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

RIBOLOVCI KUHALI FIŠ, A U NATJECANJU KUHANJA LOVAČKOG GULAŠA POBJEDILA EKIPA IZ SISKA

Članovi Lovačkog društva ‘Lipovljani’ iskazali su se tijekom ovogodišnjih ‘Lipovljanskih susreta’ kuhajući čorbanac za sve sudionike manifestacije. Osim što su nahranili plesače, svirače i ostale goste, u subotu, 22. kolovoza, trećeg dana manifestacije u nedjelju, 23. kolovoza organizirali su natjecanje u kuhanju lovačkog gulaša, odnosno čorbanca. Osim njih, gastronomsku poslasticu ponudili su i članovi ŠRD ‘Šaran’ iz Lipovljana, koji su za sportaše i vatrogasce pripremili 150 litara fiša.

Na natjecanju u kuhanju lovačkog gulaša sudjelovalo je 6 ekipa lovačkih društava s područja Sisačko-moslavačke županije. Fini mirisi iz lipovljanskog parka širili su se već od 9 sati ujutro, a nakon skuhanog gulaša tročlani žiri proglasio je pobjednike.

Kao najbolji, ocijenjen je skuhani lovački gulaš ekipe Lovačkog društva ‘Jelen’ iz Sisak. U ekipi su kuhali: Damir Baranček, Zdravko Vasilik, Ivica Šoštarić, Vlado Šoštarić, Bruno Perković, Miško Balog i Anton Logomer.

Drugo mjesto pripalo je domaćim lovcima, ekipi LD ‘Lipovljani. Za 2-plasiranu ekipu kuhali su: Siniša Nađ, Ivan Nađ, Damir Kojnok, Anun Vanjek i Ivica Petrović.

Treće mjesto osvojila je ekipa LD ‘Jelen’ iz Novske. U ekipi su kuhali: Franjo Rukavina, Milan Flekač i Ivica Cink.

Još 3 ekipe kuhale su dobar lovački gulaš, a dobile su samo po koji bod manje od 3 prvoplasirane ekipe. To su ekipe LD ‘Fazan’ iz Kutine, LD ‘Posavski lovac’ Krapje i LD ‘Staza’ iz Staze.

Za ekipu LD ‘Fazan’ iz Kutine kuhali su članovi obitelji Martinović. Tri  Đure Martinovića i Denis Martinović. Za ekipu LD ‘Posavski lovac’ kuhali su: Predrag Mlinar, Tihomir Škledar i Željko Marčec. Za ekipu LD ‘Staza’ iz Staze gulaš su kuhali: Damir Pandža, Željko  Cagarić, Ivica Dasović i Marijan Brajdić.

Ostalim ekipama lovački gulaš je pohvaljen, a da je bio odličan pokazala je velika potražnja ljubitelja ove lovačke hrane za skuhanim jelom. Već za pola sata, nakon proglašenja rezultata natjecanja, kuharski kotlovi bili su prazni, a kušatelji skuhanog čorbanca jako zadovoljni.

Nagrade pobjedničkoj ekipi, ali ostalima ekipama koje su kuhale lovački gulaš predao je Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani i predsjednik Organizacijskog odbora LS-a. Čestitao je pobjednicima iz Siska i zahvalio svim ekipama na dolasku i sudjelovanju na natjecanju. Zahvalio je i članovima ocjenjivačkog suda, a uz njega su još bili Vlado Kireta, predsjednik Lovačkog saveza Sisačko-moslavačke županije i njegov zamjenik Milko Prpić.

Članovi Lovačkog društva ‘Lipovljani’  kuhali su čorbanac i u nedjelju, 23. kolovoza, za sve natjecatelje i sudionike programa ‘Lipovljanskih susreta 2015.’

Članovi ‘Šarana’ skuhali su 150 litara fiša

Članovi udruge ribolovaca iz Lipovljana, ŠRD ‘Šaran’, u suradnji s Općinom Lipovljani, na ‘Lipovljanskim susretima 2015.’ predstavili su se kuhanjem fiša. Desetak članova društva u tri kotlića skuhalo je 150 litara ovog omiljenog jela od ribe, a za to su naporno radili u jutarnjim i dopodnevnim satima, u nedjelju, 23. kolovoza.

Fiš je skuhan za sve sudionike vatrogasnog i sportskih natjecanja, ali mogli su ga kušati i posjetitelji ‘Lipovljanskih susreta’.  Za kuhanje fiša s lipovljanskih ribnjaka pripremljeno je 100 kilograma šarana, a članovi  ŠRD ‘Šaran’ su pokazali da nisu samo dobri ribolovci, nego da znaju spremiti i dobro jelo od ribe.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content