• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

POTPISAN UGOVOR NA 200 TISUĆA KUNA PREMA PROGRAMU PODRŠKE REGIONALNOM RAZVOJU

U srijedu, 27. rujna 2017., u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova europske unije u Zagrebu održano je svečano potpisivanje II. kruga ugovora po Programu održivog razvoja lokalne zajednice i Programu podrške regionalnom razvoju, putem kojih je slabije razvijenim jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave dodijeljeno dodatnih 50 milijuna kuna za razvojne projekte.

U svom uvodnom obraćanju, ministrica Gabrijela Žalac istaknula je  kako je Ministarstvo ove godine napravilo veliki iskorak u prepoznavanju potreba lokalne zajednice. Putem ova dva programa Ministarstva, uložit će se 157,7 milijuna kuna i  tako pomoći u realizaciji ukupno 520 manjih, ali za održivi razvoj značajnih infrastrukturnih projekata.

Program podrške regionalnom razvoju i Program održivog razvoja lokalne zajednice, nacionalne su mjere koje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova europske unije provodi u cilju ostvarenja ujednačenog regionalnoga razvoja, a koncipirani su kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavljaju podršku gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji slabije razvijenih područja te jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja.

Osiguravanjem dodatnih sredstava u iznosu od 50 milijuna kuna Ministarstvo će pomoći provedbu još 151 projekta s Rezervnih lista te potpuni završetak i stavljanje u funkciju 75 projekata kojima su u prvom krugu, zbog limitiranih sredstava i u želji da se potakne realizacija što većeg broja projekata, dodijeljena manja sredstva od traženih.

Svečanom potpisivanju ugovora prisustvovao je i općinski načelnik Općine Lipovljani Nikola Horvat, koji je za sufinanciranje projekta modernizacije nerazvrstanih cesta na području općine Lipovljani potpisao ugovor na iznos od 200 tisuća kuna.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content