• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

OPĆINSKO ČELNIŠTVO OBIŠLO POPLAVLJENE STANOVNIKE MALIH PILJENICA

Obiteljska domaćinstva Malih Piljenica, koje se nalaze uz županijsku cestu Kutina-Novska, između Banove Jaruge i rijeke Ilove, najteže su pogođene iznenadnom poplavom nabujale vode Ilove. Sva dvorišta i obiteljske kuće bila su zahvaćena poplavom, kao i veći dio Banove Jaruge i susjednog naselja Ilove, a u dvije obiteljske kuće u Malim Piljenicama ušlo je i oko 40-tak centimetara vode.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAČelništvo općine Lipovljani, koje je vodio Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, te njegov zamjenik Tomislav Lukšić, općinski vijećnici Zlatko Štavalj i Damir Kvaternik, predstavnik MO Piljenice Zlatko Pavlović, te članovi povjerenstva za procjenu šteta općine, obišli su u utorak, 16. rujna, svih 10 stradalih domaćinstava i ponudili im pomoć u okviru svojih mogućnosti. Posebno se to odnosi na popis i prijavu nastalih šteta.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERANajteže stradalim obiteljima Opić i Smola, kojima je voda ušla u njihov stambeni prostor, bit će osigurani isušivači, kako bi se što prije mogla sanirati nastala šteta, dok će se za saniranje poplavljenih podruma osigurati pumpe za ispumpavanje vode. Nastavit će se i praćenje povlačenja vode u Ilovu, te eventualni dalji rast vode.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAPomoć u obrani od naglog prodora nabujale vode rijeke Ilove i poplave dvorišta i kuća, stanovnicima Malih Piljenica u B.Jaruzi, koji se teritorijalno, katastarski nalaze na području k.o. Piljenice, a time na području općine Lipovljani, pružili su vatrogasci, susjedi i prijatelji koji su vrećama pijeska spriječili veći prodor vode, a time i još veće štete.               (Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content