• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

OPĆINSKI NAČELNIK NIKOLA HORVAT POTPISAO UGOVOR VRIJEDAN 1,6 MILIJUNA KUNA

Ugovor vrijedan više od 1,6 milijuna kuna, potpisao je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, u srijedu 29. kolovoza, u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava  u Zagrebu.

Radi se o Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020., a kojim će se financirati provedba Programa zapošljavanja žena – „ZAŽELI“ , odnosno provedba projekta Općine Lipovljani, pod nazivom „ZAŽELI I OSTVARI! Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi  1.634.875,45 kuna.

Uz državnu tajnicu Katarinu Ivanković Knežević,  općinskom načelniku Nikoli Horvatu ugovor je uručio ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar, a svečanoj dodjeli prisustvovala je i državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava Majda Burić.

Cilj projekta je uključivanje 8 žena u nepovoljnom položaju na tržište rada, te poboljšanje kvalitete krajnjih korisnika (osobe starije životne dobi, osobe u nepovoljnom položaju ili osobe s invaliditetom s područja Općine Lipovljani) i njihove socijalne uključenosti na području Općine Lipovljani. Ovaj projekt, odnosno njegove aktivnosti također su usklađenje s nacionalnim i EU odredbama i propisima, te doprinosi strateškim dokumentima na nacionalnoj i EU razini.

U okviru ovog ugovora zaposlit će se 8 nezaposlenih žena s područja Općine Lipovljani na period od 24 mjeseci, na aktivnostima pružanja podrške i potpore starijim osobama i/ili osobama u nepovoljnom položaju u njihovu domu koje žive na području Općine Lipovljani. Ciljne skupine ovog projekta su nezaposlene žene s najviše srednjoškolskim obrazovanjem koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih osoba HZZ-a, žene s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, žrtve obiteljskog nasilja i beskućnice. 

Osim samog zapošljavanja 8 nezaposlenih žena s područja Općine Lipovljani, aktivnosti ovog projekta su i obrazovanje te osposobljavanje žena iz ciljanih skupina koje će pružati potporu i podršku starijim osobama u nepovoljnom položaju, zatim promidžba, upravljanje projektom i administracija.

Zahvaljujući općinskom vodstvu te Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, uskoro će se zaposliti 8 nezaposlenih žena i smanjiti nezaposlenost na području Općine Lipovljani. Žene će svojim radom i aktivnostima pružati pomoć starijim osobama pri obavljanju svakodnevnih kućanskih poslova, te im pomoći u socijalnoj integraciji, kao i posredovanju u ostvarivanju raznih prava, te im pružiti podršku kroz razgovor i druženje. Svime navedenim, zaposlene žene će povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika, dok će kroz edukaciju koja je dio projekta, i same steći nova znanja i vještine koje će povećati njihovu konkurentnost na tržištu rada.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content