• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Održana 5. sjednica Općinskog vijeća Općine Lipovljani

Peta sjednica Općinskog vijeća Općine Lipovljani, ujedno i prva ove godine, održana je u ponedjeljak, 29. siječnja u večernjim satima. Na sjednici je bilo nazočno 10 vijećnika od 13, a nedostajali su Domagoj Budimir, Mario Ribar i Sandra Čiž.

Sjednicu je predvodio predsjednik Općinskog vijeća Tomislav Lukšić uz nazočnost Nikole Horvata, načelnika Općine Lipovljani i njegove zamjenice Ljiljane Tomić.

Za sjednicu je bilo pripremljeno 13 točaka dnevnog reda.

Nakon jednoglasno usvojenog zapisnika sa 4.sjednice, održan je aktualni sat na kojem je 7 vijećnika uputilo pitanja vezana za odvoz glomaznog otpada na području općine, rekonstruiranje centra i Ulice Josipa Kozarca, planirani završetak kanalizacije, problematiku korištenja duhanskih proizvoda u Društvenom domu i općinskoj zgradi, zapošljavanje na području općine, gradnju ceste Lipik – Lipovljani, te pitanje vezano uz problematiku derutnog stanja županijske ceste kroz Kraljevu Veliku.

Pitanja načelniku Općine, Nikoli Horvatu uputili su vijećnici Nada Toš, Josip Kovačević, Franjo Vlahović, Josip Hudec, Dubravka Hubak, Josip Štavalj i Mara Ljubičić koji su odmah nakon upita dobili i adekvatne odgovore.

Nakon aktualnog sata, nekoliko tema s dnevnog reda, odnosilo se na prikupljanje mješovitog i biorazgradivog komunalnog otpada.

Nikola Horvat, načelnik Općine Lipovljani, istaknuo je kako je Zakonom o održivom gospodarenju otpadom, koji je nedavno usvojen, definirana javna usluga prikupljanja mješovitog i biorazgradivog komunalnog otpada, te je sukladno tome Općinsko vijeće usvojilo Odluku o prikupljanju miješanog i biorazgradivog otpada.

Upravo tom Odlukom, propisano je niz mjera koje su potrebne da bi se postigle sve one norme koje propisuje Europska unija, a koje se odnose na smanjenja količina miješanog komunalnog otada.

Kako u Općini Lipovljani polako započinju pripreme za ovogodišnje obilježavanje Dana Općine, pred Vijećem se našla i Odluka o ovogodišnjim dobitnicima općinskih javnih priznanja. Ove godine će biti dodjeljene 3 plakete. Dvije se odnose na pravne osobe, a jedna na fizičku osobu. Predloženi su Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba, Hrvatske autoceste i Šumarski fakultet u Zagrebu.

Davanjem Općinskih plaketa, Lipovljani se gradonačelniku Zagreba žele zahvaliti na impresivnoj podršci za Lipovljanske susrete, Hrvatskim autocestama za potporu koju su dali pri realizaciji lipovljanskog izlaza na autocestu A3, a čije se otvorenje s nestrpljenjem očekuje, dok se Šumarskom fakultetu na taj način žele zahvaliti za sudjelovanje u pokretanju i organizaciji Dana Josipa Kozarca u Lipovljanima, te potporama u radu udruga na području Općine.

Općinski vijećnici su sve točke dnevnog reda usvojili i time uspješno zaključili 5. konstituirajuću sjednicu  Općinskog vijeća Općine Lipovljani.

(m.p.k.)

vijeće 5. odluke 29.01.2018    odluka načelnika -udruge 2018   Rang lista_udruge 2018 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content