• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ODIGRAN 3. GO-TURNIR, UZ DAN OPĆINE LIPOVLJANI

Uz Dan općine Lipovljani, ove je godine, po 3. puta organiziran Go-turnir. Tu drevnu igru crnih i bijelih kamenčića u lipovljanskoj Narodnoj knjižnici i čitaonici, svakog tjedna, poučava Branko Odobašić, koji se i najviše angažira oko organizacije turnira u Lipovljanima. Turnir je održan u subotu, 17. ožujka, u potkrovlju Narodne knjižnice i čitaonice u Lipovljanima, a dodatno uljepšanje mjesta za igru Go-turnira, pružila je izložba fotografija ‘Šuma okom šumara’. Na turniru je sudjelovalo 14 igrača.

Ove godine bilo je malo manje igrača, nego na prva dva turnira. Razlog se može tražiti u lošem i kišovitom vremenu, ali i tome da je jedna grupa, do sada redovnih igrača na turnirima Go-a u Lipovljanima, otišla na vrlo jak turnir u inozemstvo.

Igrana su tri kola mcmahon-sistemom. Sve su partije bile ravnopravne uz komi 6,5 poena. Osnovno vrijeme za razmišljanje je bilo 45 minuta po igraču, a byoyomi 3×30 sekundi za potez. Turnir je vođen i praćen računalnim programom, kojim je upravljao Dražen Odobašić.

Turnir je svečano otvorila Ljiljana Tomić, zamjenica načelnika općine Lipovljani. Nakon odigranog turnira ona je najboljim igračima turnira podijelila i prigodne nagrade Općine Lipovljani, uz čiju pomoć je i organiziran ovaj turnir.

Nakon odigranog turnira, prema postignutim rezultatima, redoslijed je slijedeći: Smud Mladen, Tukara Tadej, Odobašić Branko, Odobašić Dražen, Babić Mirko, Pleško Davorin, Rošić Matej, Kuhar Igor, Pavić Pavao, Buđina Zoran, Krnjić Andrija, Marošević Ivan, Bagić Petar i Pavličić Bruno. 

Slijedeći Go-turnir može se u Lipovljanima očekivati za vrijeme trajanja ‘Lipovljanskih susreta’.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content