• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

OBILJEŽENO 25. GODINA EMITIRANJA RADIO POSTAJE NOVSKA

 

– Čestitam svim, sadašnjim i bivšim, zaposlenicima Radio postaje Novska 25 godina uspješnog rada i želim istaći GEDSC DIGITAL CAMERAda smo uvijek imali korektnu zajedničku suradnju na poslovima informiranja našeg stanovništva, koja je uvijek bila profesionalna, u kojima je radio ostavio duboki trag kroz emitiranje brojnih emisija. Posebna poveznica Lipovljana i RPN-a je u vrijeme početaka Domovinskog rata, jednom vrlo teškom vremenu i za RPN, ali i sve nas, kada su RPN i zaposlenici smješteni kod obitelji Tisaj u Lipovljanima, tijekom agresije na Novsku i Hrvatsku, u jesen 1991. godine – rekao je Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani na svečanom obilježavanju 25. obljetnice rada Radio postaje Novska, održanom u subotu, 3. rujna.GEDSC DIGITAL CAMERA

Vrijedan jubilej obilježen je svečanom akademijom na kojoj je Monika Šporčić Harak, zamjenica ravnateljice RPN-a podsjetila sve uzvanike i goste na osnivanje, početak rada i 25 godina emitiranja programa Radio postaje u Novskoj, uz projekciju prezentacije fotografija iz života i rada novinara u tom razdoblju.

O radu radija i vrijednom emitiranju informacija i zabavnih sadržaja, svih 25 godina, uz zamjenicu ravnateljice RPN-a, govorili su još: Ivan Gračaković, u ime županijskog ogranka Hrvatskog novinarskog društva, Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, Robert Veseljak, predsjednik Hrvatske udruge radija i novina, te Vlado Klasan, gradonačelnik Novske.

Potom su priznanja uz 25. obljetnicu rada uručena zaposlenicima RPN-a, bivšim zaposlenicima i dugogodišnjim suradnicima. Među njima Mariji i Dragi Tisaj iz Lipovljana, u čijoj su kući novinari i radio stanica bili smješteni i odakle se neprekidno emitirao 24 satni program tijekom ratnog progonstva. Priznanje za suradnju dobio je i vlč. GEDSC DIGITAL CAMERAPavo Mokri, rođeni Lipovljanac, a da je povezanost RPN-a i Lipovljana velika, od samog početka da sadašnjih dana, pokazuje i to što su u glazbenom programu nastupili gitarist Jakov Hrmo i profesorica Lorena Alpeza, u učenicu Tereziju Tukara, koji žive u Lipovljanima.

Za sve uzvanike i goste pripremljen je domjenak i zajedničko druženje, uz rezanje slavljeničke torte, koju je izradila slastičarska radnja Josipe Dragojević iz Lipovljana.

Obilježavanje 25. obljetnice Radio postaje Novska, koja se je navršila 26. srpnja ove godine, završilo je koncertom Lane Jurčević na gradskoj tržnici u Novskoj.

Damir SMETKO

GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content