• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN BIJELOG ŠTAPA

Udruga slijepih grada Kutine i dijela Sisačko moslavačke županije, u ponedjeljak, 15. listopada obilježila je Međunarodni dan bijelog štapa. Na obilježavanju Međunarodnog dana u hotelu Kutina bila je i Ljiljana Tomić, zamjenica načelnika općine Lipovljani.

                Svake godine Općina Lipovljani financijski pripomaže rad Udruge slijepih grada Kutine i dijela SMŽ, jer  i nekoliko članova ove udruge žive na području općine Lipovljani, a među njima je i Mario Merhaut, predsjednik ove udruge, koji živi u Krivaju. Radionice za slijepe, nabavu pomagala i ostali rad udruge ove godine, Općina Lipovljani pripomogla je sa 4.000 kune.

                Uz Međunarodni dan bijelog štapa, koji simbolizira sljepoću i ukazuje na probleme slijepih osoba, članovi ove Udruge slijepih pripremili su i prigodni program. Promoviran je i glazbeni spot udruge, a svim gostima na obilježavanju poklonili su dio svojih radova s radionica za slijepe.

                Sve slijepe i slabovidne osobe pozvane su da se uključe u rad Udruge slijepih koji se odvija, uglavnom, u Kutini. Sve jedinice lokalne samouprave, općine i gradovi, pozvani su također da nastave financirati rad ove Udruge, kako bi se što više, i na razne načine, moglo pomoći velikom broju slijepih i slabovidnih osoba.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content