• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

NAJAVA – ASFALTIRANJE LOKALNE CESTE L33138 U KRALJEVOJ VELIKOJ i PILJENICAMA, TE SANACIJA DRVENIH MOSTOVA

Tijekom mjeseca lipnja, točnije drugom polovicom mjeseca, započet će radovi na izvanrednom održavanju lokalne ceste L33138 u mjestu Kraljeva Velika i Piljenice, a koja je u nadležnosti Županijske uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije.

Podsjetimo, općinski načelnik Nikola Horvat potpisao je sa Županijskom upravom za ceste Sisačko-moslavačke županije, Ugovor o zajedničkom financiranju radova izvanrednog održavanja lokalne ceste L 33138 koja prolazi kroz mjesta Kraljeva Velika i Piljenice.

Nakon provedene javne nabave, najpovoljniju ponudu dostavila je tvrtka Strabag d.o.o. Radove vrijedne gotovo 1,4 milijuna kuna izvođač radova započet će drugom polovicom mjeseca lipnja, a sufinancirat će ih Općina Lipovljani i ŽUC SMŽ u omjeru 50-50.

Ovim Ugovorom sadržano je asfaltiranje kolnika u dužini 1500 metara u mjestu Kraljeva Velika, počevši od križanja sa ribnjačkom cestom pa prema Gradinama, i to u dva sloja (izravnavajući + habajući), skidanje postojećih bankina i izrada novih, te izrada horizontalne prometne signalizacije. Također, u Piljenicama će se u potpunosti sanirati dionica između dva drvena mosta uz rijeku Pakru, u  dužini 800 metara, na način da će se izraditi posteljica cijelom trasom,  asfaltirati novi kolnik u dva sloja, izraditi bankine te odvodni kanal uz cestu.

U ovom projektu, uz Općinu Lipovljani i ŽUC SMŽ, sudjeluju i Hrvatske šume d.o.o. koje su donirale 300 kubika kamenog materijala za sanaciju ceste. Isto tako, uz potporu Hrvatskih šuma d.o.o., ŽUC-a SMŽ i Općine Lipovljani, obnovit će se i dva drvena mosta preko rijeke Pakre, te tako dodatno povećati sigurnost prometa na cestama.

USKORO NAJAVLJUJEMO I OSTALE PROJEKTE KOJI ĆE SE REALIZIRATI U MJESTU PILJENICE!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content