• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

NA SVEČANOJ SJEDNICI OPĆINE LIPOVLJANI URUČENA PRIZNANJA UDRUGAMA GRAĐANA U KULTURI

         Uz prisutnost općinskih vijećnika, predsjednika i predstavnika udruga građana, te velikog broja gostiju i uzvanika, u petak, 15. ožujka održana je svečana sjednica Općinskog vijeća, u čast Dana općine Lipovljani. Na njoj se govorilo o radu Općine Lipovljani u protekloj godini, nakon čega su podijeljena javna priznanja Općine Lipovljani.

Svečanu sjednicu otvorio je zbor ‘Lira’, nakon čega je sve prisutne pozdravio Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća općine Lipovljani. Potom je govorio o radu Općinskog vijeća u proteklih godinu dana i donesenim najznačajnijim odlukama. 

O ostvarenim projektima na izgradnji i poboljšanju uvjeta života na području općine Lipovljani, svima prisutnima govorio je i Nikola Horvat. Prisjetio se izgradnje i produljenja kilometara vodovoda i kanalizacijske mreže, uređenja poljskih puteva i nerazvrstanih cesta, čišćenja odvodni kanala i uređenja zelenih površina, izgradnje i obnove objekata komunalne i dječje infrastrukture, ali i održavanja kulturnih i turističkih manifestacija tijekom prošle godine.

Govorio je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, i o nastavku započetih projekata, problemima u ostvarenju sufinanciranja nekih projekata, te najavio početak izrade novih projekata, te započinjanje s ostvarivanjem odobrenih projekata.

Kao zahvalu za izuzetan, dugogodišnji rad, ove su  godine općinsku nagradu, uz Dan općine Lipovljani, dobile udruge koje rade na očuvanju tradicijske kulture, kroz ples, pjesmu i glazbu. Dobitnici su: Kulturno umjetničko društvo ‘Lipa’, Mješoviti pjevački zbor ‘Lira’, Kulturno-prosvjetno društvo Ukrajinaca ‘Karpati’, Česka beseda općine Lipovljani i Matica slovačka Lipovljani. Tomislav Lukšić i Nikola Horvat, priznanja su uručili Marici Tisaj, predsjednici KUD-a ‘Lipa’, Nevenki Zorić, predsjednici zbora ‘Lira’, Ivanu Semenjuku, predsjedniku KPD ‘Karpati’, Marijanu Kadličeku, predsjedniku Češke besede općine Lipovljani i Josipu Krajči, predsjedniku Matice slovačke Lipovljani.

U ime svih dobitnika priznanja uz Dan općine Lipovljani, zahvalio se Josip Krajči, predsjednik Matice slovačke, koji je naglasio da bavljenje kulturom i pjesmom, plesom i glazbom mora biti nečije opredjeljenje jer iziskuje velika odricanja pojedinaca, ali donosi i veliki ponos nakon uspješnog nastupa, nešto što se ne može platiti novcem. Zahvalio je čelništvu Općine Lipovljani što podržava i financijski podupire rad udruga građana s lipovljanskog područja.

Svečana sjednica završila je obraćanjem gostiju i uzvanika, koji su pohvalili rad Općine Lipovljani, naglasili kako može služiti za primjer rada jedne lokalne jedinice, te pružili podršku projektima Općine Lipovljani. Prvi je govorio Marko Magdić, načelnik općine Križ, u ime prisutnih gradonačelnika i načelnika, a potom Miodrag Demo, izaslanik Milana Bandića, gradonačelnika grada Zagreb, te Ivanka Roksandić, predsjednica Skupštine Sisačko-moslavačke županije. Drugi puta u Lipovljanima, nakon prošlogodišnjeg boravka na ‘Lipovljanskim susretima’, bio je i Davor Bernardić, saborski zastupnik i predsjednik SDP Hrvatske, koji je pohvalio zajedništvo i zajednički rad na dobrobit građana.

Na kraju svečane sjednice veliko zadovoljstvo ostvarenim izrazio je i Krešo Beljak, saborski zastupnik i predsjednik HSS Hrvatske, koji je čestitao načelniku općine Nikoli Horvatu na svim ostvarenim projektima.

Svojim recitacijama svečanu sjednicu Općinskog vijeća općine Lipovljani uveličali su i učenici Osnovne škole Josipa Kozarca iz Lipovljana.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content