• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

KREĆE TEMELJITA REKONSTRUKCIJA I IZGRADNJA ULICE AUGUSTA ŠENOE DO OSNOVNE ŠKOLE

Od ponedjeljka, 3. kolovoza, započinju radovi na rekonstrukciji većeg dijela ulice Augusta Šenoe u Lipovljanima. Ulica, koja od Doma zdravlja u Lipovljanima vodi prema Osnovnoj školi Josipa Kozarca, u vrlo lošem je stanju i bez pješačke staze, a njome 300-tinjak učenika svakodnevno dolazi i odlazi iz škole.

Stoga je Općina Lipovljani pripremila projekt rekonstrukcije ove nerazvrstane ceste u dužini od 290 metara, od uređenog parkirališta Doma zdravlja do prilaza Osnovnoj školi, a radove će izvesti poduzeće ‘Strabag’, koje već vrijedno radi na uređenju zadnjeg dijela uređenja centra Lipovljana. Vrijednost radova iznosi 1.245.000 kuna, s PDV-om, a rok izvođenja  radova je 60 radnih dana.

U četvrtak, 30. srpnja u popodnevnim satima, održan je sastanak djelatnika Općine Lipovljani, nadzornog organa i rukovoditelja Strabaga, čime je izvođač radova uveden u posao rekonstrukcije ulice A. Šenoe. Uz iznesen plan radova, razgovaralo se o mogućim problemima i potrebama izvođača prilikom izvođenja radova.

Predstavnici izvođača očekuju da će najveći dio najtežih poslova završiti do početka nove školske godine, i to na iskopu i zasipanju nove posteljice ceste, te iskopu pješačke staze, koju ova ulica do sada nije imala, uz izradu uređenja odvodnje oborinskih voda. Ulica će zbog tih radova biti u potpunosti zatvorena za promet, a završetak svih radova, asfaltiranjem dva sloja asfalta, očekuje se krajem rujna.

Rekonstruirana ulica Augusta Šenoe bit će dvosmjerna, širine 5 metara, a uz nju će se izgraditi nova pješačka staza, koja ima svrhu osigurati siguran pješački dolazak učenika do škole. Za ostvarenje ove rekonstrukcije sredstva je odobrilo i tadašnje Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja RH (sada Ministarstvo graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine) u iznosu 168.000 kuna.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content