• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

GODIŠNJA SKUPŠTINA ‘ŠARANA’ ODRŽANA U ZNAKU 60. OBLJETNICE OVOG DRUŠTVA

Prije 60 godina skupina zaljubljenika u ribolov i sportski ribolov osnovala je u Lipovljanima Športsko ribolovno društvo ‘Šaran’. Zato je ovogodišnja redovna godišnja Skupština članova ‘Šarana’, održana u svečanom ozračju i uz prisjećanje na proteklih 60 godina rada i djelovanja, a svojom prisutnošću podršku lipovljanskim ribolovcima dao je osobno i Vladimir Sever, predsjednik Hrvatskog sportsko ribolovnog saveza iz Zagreba. 

                Redovnu godišnju Skupštinu otvorio je i vodio Josip Hudec, predsjednik ŠRD ‘Šaran’. Nakon pozdrava gostiju naglasio je da društvo raste iz godine u godinu, a tako je bilo i u protekloj godini. U svom članstvu imaju 84 člana, imaju mlade ribolovce i ljubitelje prirode, a u protekloj godini nastavili su poribljavati svoje vode i na jamama izgraditi lijepu nadstrešnicu, koju su pripremali više godina. Uz uređenje i poribljavanje još jedne jame, nasipali su i proširili putove, tako da je centar njihovog ribolova već lijepo i praktično uređen.

                U protekloj godini imali su ukupni prihod od 72.910 kuna, a rashod od 45.573 kune. Ostatak novca uložit će ove godine u rad društva i uređenje svojih voda.

                Na Skupštini je podnesen i izvještaj ribočuvarske službe, u kojem je Zlatko Hrmo naglasio kako se vode kojima gospodari društvo svakodnevno obilaze, a naplaćuju se i dnevne dozvole za ribolov. No, puno je i nesportskog ribolova pa su prošle godine pronašli čak 80 mreža ribokradica, na svojim vodama.

                Predsjednik društva Josip Hudec predložio je plan rada za ovu godinu, te financijski plan u iznosu od 63.100 kuna. Sva izvješća članovi Skupštine su prihvatili i podržali, a ova godina bit će u znaku 60. obljetnice rada Športsko ribolovnog društva.

                Vrlo kratko, jer značajne dokumentacije o tome i nema, o osnivanju ŠRD ‘Šaran’, te njihovom radu kroz godine, osvrnuo se Josip Hudec, predsjednik društva, čiji je otac bio jedan od osnivača lipovljanskog ribičkog društva.

                Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani i Vladimir Sever, predsjednik Hrvatskog sportsko ribolovnog saveza, čestitali su članovima ‘Šarana’ na uspješnom radu u prošloj godini, ali i kroz proteklih 60 godina, okupljajući stanovnike Lipovljana i okolnih mjesta oko ideje sportskog ribolova, očuvanja prirode i zajedničke brige za društvo i prirodu u kojoj živimo. Nikola Horvat dodatno je zahvalio svim članovima ‘Šarana’ koji se uključuju u sve turističke manifestacije općine Lipovljani i pripomažu u njihovoj organizaciji.

                Redovna godišnja Skupština završila je podjelom Priznanja Hrvatskog sportsko ribolovnog saveza i ŠRD ‘Šarana’. Priznanje HSRS-a povodom 60.obljetnice djelovanje Vladimir Sever uručio je Josipu Hudecu, predsjednku ‘Šarana’. Priznanja sa brončanom značkom, za dugogodišnji rad u ŠRD ‘Šaranu’, Vladimir Sever, predsjednik HSRS, uručio je i Ivanu Rohanu, Josipu Stažniku, Stjepanu Horvatu, Jaroslavu Štiks, Ivanu Domitroviću i Zdenku Kostocki. Zahvaljujući za suradnju i potporu u radu, ŠRD ‘Šaran’ dodijelio je Zahvalnice, i to: Općini Lipovljani, ‘Lip-kom’-u i Vodoprivredi Kutina.

Članovi društva i njihovi gosti nakon održane Skupštine nastavi su se zajednički družiti uz odličan fiš, kojeg mnogi sportski ribolovci često pripremaju.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content