• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

DESETA OBLJETNICA UDRUGE UMIROVLJENIKA LIPOVLJANI

Udruga umirovljenika Općine Lipovljani održala je u subotu, 26.05. Svečanu skupštinu povodom 10 godina od osnivanja Udruge.

Udruga umirovljenika općine Lipovljani vrlo je aktivna udruga, koja kroz godinu organizira niz aktivnosti, susreta i druženja za svoje članove. Svake godine članova je sve više, te ih sada broji i više od 150.

O sportskim susretima koje organizira ova udruga, o zajedničkim druženjima, izletima i nastupima, te sudjelovanju u javnom životu općine Lipovljani, govorila je Marica Horvat, predsjednica Udruge umirovljenika općine Lipovljani, nakon čega je prikazan film u trajanju od tridesetak minuta, u kojem su svi prisutni vidjeli put i aktivnosti Udruge od osnivanja do danas. Posebne emocije izazvalo je sjećanje na osnivača, ujedno i prvog predsjednika Udruge umirovljenika, pokojnog Miroslava Horvata, koji je osnovao udrugu 2008. godine, te ju uspješno vodio gotovo punih devet godina, skladavši i pjesmu ‘Lipovljani moji dragi’, koju pjevački zbor ‘Perunike’ pjevaju i dan danas.

Nakon prikazanog filma, kazališna amaterska družba ‘Beskućnici’ izvela je predstavu pod nazivom ‘Ah, ta ljubav’, na oduševljenje svih prisutnih.

Na Svečanoj skupštini, pored članova Udruge, bili su nazočni i predstavnici umirovljeničkih udruga s područja Sisačko-moslavačke županije, te predstavnik Matice umirovljenika SMŽ. U ime Općine Lipovljani prisustvovali su i općinski načelnik Nikola Horvat te zamjenica načelnika Ljiljana Tomić.

Udruga brine za svakog svog člana, organizira zajednička druženja, domaćini su sportskih susreta niz umirovljeničkih udruga naše županije, potiče druženje i rad svojih članova kroz pjevačku i sportsku sekciju, prema zdravstvenoj i ostalim mogućnostima svakog svog člana. Posebno su ponosni na zajednička druženja i zabavu, zbog kojih se u Udrugu žele učlaniti i umirovljenici iz susjednih gradskih sredina.

Zaslužnim članovima i gostima su dodijeljena priznanja za doprinos, kako osnivanja tako i razvoja Udruge i ostvarivanja programa i ciljeva.

Svečana Skupština Udruge umirovljenika općine Lipovljani započela je nastupom pjevačkog zbora udruge. Završila je isto tako veselo, zajedničkim druženjem, te glazbom i plesom za sve prisutne članove i goste.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content