• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

BOGAT I RAZNOLIK SPORTSKI PROGRAM ‘LIPOVLJANSKIH SUSRETA 2015.’

Trećeg dana ‘Lipovljanskih susreta’ održavaju se sportska natjecanja i druženja. Ove godine posjetitelji ‘Susreta’ u Lipovljanima mogli su vidjeti 6 sportskih natjecanja.

Ujutro je, ispred župne crkve sv. Josipa krenula biciklijada, koja je preko Kraljeve Velike, Gradina i Piljenica završila ponovo u centu Lipovljana, a nakon toga su održana i biciklistička nadmetanja na igralištu. U natjecanju su sudjelovale 4 ekipe: Leptirići iz Garešnice, Brzići iz Lipovljana, Labudovi iz Siska i Cvjetići iz Garešnice. Prvo mjesto osvojili su Labudovi iz Siska ispred obje ekipe iz Garešnice.

 

Po drugi puta u Lipovljanima, a prvi puta u okviru programa ‘Lipovljanskih susreta’, održan je i turnir igrača GO –misaone igre. Turnir je okupio 20-tak igrača, a igran je u prostoru Narodne knjižnice i čitaonice u Lipovljanima. Igrači su došli iz čitave Hrvatske, a nakon nekoliko sati igranja i više odigranih partija, pobijedio je Zoran Mutamdžija iz Rijeke.

Drugoplasirani je bio Mladen Smud iz Velike Gorice, a treće mjesto je osvojila Mirta Medak iz Zagreba. Nekoliko igrača iz Lipovljana, sve bolje igraju, pa se u budućnosti očekuj u i njihovi bolji rezultati.

U dopodnevnim satima započeo je i turnir u boćanju.

Na bočalištu uz Trg hrvatskih branitelja, natjecanje je vodi Željko Vacula, iz KK ‘Slavonac’.  U boćanju se natjecalo 10 ekipa, a nakon nekoliko krugova pobijedili su Đani Miško i Antonio Hadžinski iz Lipovljana. Drugo mjesto su osvojili Drago Šarić i Zdravko Grabovac iz Novske. Treći su bili Vlado Šoštarić i Miško Balog iz Siska. Još su se natjecali: Neven Hinić i Željko Vacula, Ivica Ardan i Dubravko Mihalić, Dino Herić i Goran Vlašić, Ivan Musij i Marko Skoko, Danilo Herić i Darko Miško, Zdravko Vasilik i Ivica Šoštarić, te Tomislav Logomer i Damir Baranček. Pobjednici su prigodno nagrađeni.

Udruga umirovljenika općine Lipovljani i ove godine organizirala je turnir u pikadu.

Prijavilo se je 7 ekipa, igralo se pred Društvenim domom u Lipovljanima, ali i u njemu. Gađalo se oštro i dobro, a najbolja ekipa bila je Udruge žena ‘Veličanka’ iz Kraljeve Velike. Odmah iza njih bila je ekipa Frizerskog salona ‘Mirela’ iz Lipovljana, a treća je bila ekipa Udruge žena ‘Mlinarice’ iz Piljenica. Još su u gađanju pikada sudjelovale dvije ekipe Udruge umirovljenika Lipovljani, te po jedna ekipa Frizerskog salona ‘Mirela’ i Udruge žena ‘Veličanka’ iz Kraljeve Velike.

Na rukometnom igralištu, u areni ‘Lipovljaskih susreta’ i ove godine odigrane su dječje sportske igre. Učenici Osnovne škole Josipa Kozarca iz Lipovljana natjecali su se u 10-tak sportskih disciplina, u kojima je trebalo biti brz i spretan. Učiteljice Ivana Ptičar, Tatjana Dlouhi, Sanja Fehir i Marija Žilka Skoko, uz potporu ravnateljice Mirjane Faltis, uvježbale su 4 ekipe, među kojima je najuspješnija bila ekipa žutih – Školjke. Još su se natjecale ekipe: Hobotnice, Ježići i Dupini.

Žiri natjecanja bile su učiteljice Sanja Budimir i Sanja Martić, a pomoć pri izvođenju pojedinih igara pružile su članice ‘Iskrica’. One su i nastupale u pauzama igara s cheer koreografijama, a velik broj gledatelja nagradio ih je s pljeskom.

U popodnevnim satima na nogometnom igralištu ŠNK ‘Slavonac’ u Lipovljanima odigrana je prvenstvena utakmica nogometaša ‘Slavonaca’ i NK ‘Voloder’. Organizatori su pripremali revijalnu nogometnu utakmicu reprezentacije ‘Hrvatska 1998’ i ‘Slavonca’, no nekoliko dana prije početka ‘Lipovljanskih susreta’ iz HNS-a su otkazali dolazak zbog drugih obveza ‘brončanih  nogometaša iz Francuske.’

Umjesto revijalne utakmice odigrana je nogometna utakmica 1. županijske lige, čime je i otvorena prvenstvena sezona 2015./16. u toj ligi. Na žalost, nogometaši ‘Slavonaca’ nisu dobro startali, jer su kao domaćini izgubili 3:2 od dobre ekipe iz Volodera.

6-IMG_6416Za završetak programa ‘Lipovljanskih susreta 2015.’ Odigrana je završnica malonogometnog  ‘Turnira ulica’. Prijelazni pehar malonogometnog turnira ove godine preselio se iz Kolodvorske ulice, čiji su igrači pobijedili lani, u Zagrebačku ulicu, čiji su igrači ovogodišnji pobjednici Turnira ulica na ‘Lipovljanskim susretima’. U finalnoj utakmici pobijedili su ekipu iz Kolodvorske s 2:0, i tako osvojili turnir na kojem je ove godine, krajem srpnja i početkom kolovoza ove godine nastupalo 8 ekipa. U utakmici za 3. mjesto ekipa Željanska pobijedila je ekipu Kraljeva Velika 2 s rezultatom 5:4, ali tek nakon izvođenja kaznenih udaraca, jer je rezultat utakmice bio neriješen 2:2.

Prijelazni pehar i medalje uručio je Tomislav Lukšić, zamjenik načelnika općine Lipovljani, a nagrađeni su još Zoran Moharoš, kao najbolji strijelac turnira i Antonio Hadžinski, kao najbolji golman ovogodišnjeg ‘Turnira ulica’.

Sportski dan na ‘Lipovljanskim susretima’ organizacijskii je posložila Mirjana Faltis, a službena spikerica s puno informacija za gledatelje bila je i ove godine Melita Mihalić. Veliki broj gledatelja potvrdio je zanimanje za sportske sadržaje na ovoj manifestaciji.

Damir SMETKO

1-IMG_62562-IMG_62743-IMG_62965-IMG_63267-IMG_6425

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content