• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Trojezična brošura za ponašanje u kriznim situacijama

Projekt „KRUG – krizne reakcije udruženih građana Lipovljana“ predstavljao je inovativan odgovor na potrebu za jačanjem kapaciteta organizacija civilnog društva na području Općine Lipovljani čime se doprinosilo ublažavanju problema i posljedica nastalih uslijed kriznih situacija kroz organizaciju projektnih aktivnosti poput edukacija i radionica plesa. U njima su sudjelovali predstavnici i članovi udruga s ciljem jačanja njihovih kapaciteta.

Ukupna vrijednost projekta iznosila je 455.418,47 kuna (60.444,42 EUR). Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).

Projekt je provodio nositelj projekta, Kulturno umjetničko društvo „Lipa“ Lipovljani, te partneri projekta, Kulturno-prosvjetno društvo Ukrajinaca „Karpati“ Lipovljani i Češka beseda Općine Lipovljani.

U sklopu aktivnosti „Izrade online i digitalnih priručnika, igara, simulacija i drugih alata za samopomoć i podršku ranjivim skupinama“, izrađen je Priručnik (brošura) za ponašanje u kriznim situacijama. Brošura je dostupna u fizičkom i digitalnom obliku na češkom, ukrajinskom i hrvatskom jeziku.

Na izradi brošure, radili su stručnjaci iz kriznog menadžmenta (Javna vatrogasna postrojba Grada Novske), prevoditeljica češkog jezika (Tina Bukovski), prevoditeljica ukrajinskog jezika (Oksana Martinjuk) te grafički dizajner (Razvojna agencija Grada Novske „Nora“).

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content