Subota, 27 srpnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Župan Ivan Celjak obišao uži centar Lipovljana u pratnji čelništva Općine Lipovljani

Nakon što je obišao radove na rekonstrukciji i obnovi županijske ceste, koja se proteže Kolodvorskom i ulicom Sv. Barbare, u Lipovljanima, Ivan Celjak, župan Sisačko-moslavačke županije, u pratnji Nikole Horvata, načelnika općine Lipovljani, i njihovih suradnika, u četvrtak, 21. travnja obišao je i središte Lipovljana. Nakon kratkog boravka u Lipovljanima, na svečanoj sjednici u povodu Dana općine Lipovljani, ovo je bio županov prvi, duži boravak u Lipovljanima.

        Domaćini, općinski načelnik Nikola Horvat i Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća, upoznali su župana s obnovom središta Lipovljana, s uređenjem Trga sv. Josipa i Trga hrvatskih branitelja, izgradnjom, iz temelja nove knjižnice i čitaonice, uređenjem središnjeg parka, i planovima za izgradnju dječjeg vrtića i sportskih objekata.

        Na putu kroz centar Lipovljana, od novog kružnog toka na početku Kolodvorske ulice, pa do Vatrogasnog doma, župan Ivan Celjak i domaćini pozdravili su djelatnike u lipovljanskoj slastičarnici ”Korzo”, ravnateljicu Maritu Štelma u Narodnoj knjižnici i čitaonici, te razgledali novopostavljenu Spomen sobu Josipa Kozarca, na katu zgrade knjižnice.  

        Zadovoljan viđenim, za realizaciju projekata većih vrijednosti tijekom slijedećih godina, župan Ivan Celjak, obećao je pomoć općini Lipovljani, s osnova koje su prepuštene županijama, a osobito u pogledu daljnjeg razvoja poduzetničkih zona.        

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content