• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Završena potpuna rekonstrukcija i obnova Ulice kralja Tomislava u Lipovljanima

Postavljanjem završnog sloja, u srijedu, 26. listopada, završeno je asfaltiranje Ulice kralja Tomislava u Lipovljanima, ali i njeno kompletno rekonstruiranje i obnova. Veći dio ulice rekonstruiran je prošle godine, a dio od Fratrovog jarka do spoja s Trgom sv. Josipa i ulicom  Ante Starčevića, radio se od lipnja ove godine. Posao vrijedan 1,4 milijuna kuna + PDV, odradili su radnici tvrtke ”Bolčević-gradnja” d.o.o. iz Sesvetskog Kraljevca i kooperant na asfaltiranju RM Sprint iz Zaprešića.

        Radovi na uređenju ceste, zelenih površina i kolnih ulaza u dvorište, u Ulici kralja Tomislava dosta su kasnili, no ipak su završeni prije Svih svetih, odnosno Dana mrtvih, kad se obilaze mjesna groblja. Kako Ulica kralja Tomislava vodi do mjesnog groblja u Lipovljanima, ove godine, stanovnici će groblje u Lipovljanima obilaziti potpuno rekonstruiranom i obnovljenom ulicom.

Ovu fazu radova sufinanciralo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije iznosom od 460.000,00 kuna, dok su prethodnu fazu sufinancirali Sisačko-moslavačka županija  sa 200.000,00 kuna, Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje sa 253.388,00 kuna te MRRFEU sa 150.000,00 kuna.

Damir SMETKO 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content