• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ZAVRŠENI RADOVI NA MREŽI DALEKOVODA OKO LIPOVLJANA KOJI BI TREBALI OTKLONITI UČESTALE NESTANKE OPSKRBE ELEKTRIČNOM ENERGIJOM

U srijedu, 6. srpnja završili su radovi na mreži dalekovoda oko Lipovljana, zbog čega mještani Lipovljana, ali i Krivaja i Kraljeve Velike nisu imali struje tijekom utorka, 5. srpnja, KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAali i čitav radni dan, 6. srpnja. Poslove su obavile ekipe HEP-a, a radile su na izmjeni izolatora na 10 kV dalekovodu oko Lipovljana, kojim se dovodi električna energija za najveći dio općine Lipovljani.

Kako bi ubuduće imali stalnu opskrbu električnom energijom, bez čestih ispada kao do sada, u HEP-u, ‘Elektra’ Križ, pogon Kutina, pripremili su zamjenu dotrajalih izolatora, koja bi ubuduće trebala osigurati postojanost napajanja Lipovljana, ali i Kraljeve Velike, Opeka i Gradina. Velik i složen posao vodila je ekipa ‘Elektre’, KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERApogon Kutina, a odradilo ga je još nekoliko ekipa HEP-a iz susjednih pogona u Daruvaru, Križu, Lipiku i Garešnici, u dva dana.

Poslovi zamjene izolatora na 10 kV dalekovodu obavljeni su po poljima kroz koja vode trase dalekovoda i na 10-tak metara visine. Obavljeni su u 2 dana, a ovu veliku i KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAfinancijski zahtjevnu investiciju u poboljšanje i pouzdanost napajanja osigurao je HEP iz svojih sredstava. S dosta teškoća i mnogobrojnim agregatima u Lipovljanima su prebrođena dva dana s velikim vremenskim razdobljima bez opskrbe električnom energijom. Sada bi se opskrba strujom trebala normalizirati, ali i dodatno poboljšati, pa bi učestali nestanci električnom energijom, prema riječima djelatnika HEP-a, za vrijeme svakog malo lošijeg vremena, za područje općine Lipovljani trebala biti prošlost.

To će zasigurno svim stanovnicima, ali i gospodarstvenicima, osigurati normalniji život i rad.

Damir SMETKO

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content