• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Nešto više od 450 poklon paketa podijelio je sv. Nikola, uz pomoć djelatnica Općine Lipovljani, u ponedjeljak, 5. prosinca svoj djeci s područja općine Lipovljani. Darivanje djece, od prve godine rođenja sve do 11 godina starosti, GEDSC DIGITAL CAMERAodnosno do četvrtog razreda osnovne škole, u Lipovljanima je duga tradicija, koja je nastavljena i ove godine.

Jednosatni program za ‘doček sv. Nikole’, uglavnom, pripremaju učenici nižih razreda Osnovne škole u Lipovljanima. Tako je bilo i ove godine, a najmlađim učenicima u izvođenju programa pridružile su se i polaznici Dječjeg vrtića ‘Iskrica’ Lipovljani, ali i najmlađe skupine PNAK ‘Iskrice’ i KUD-a ‘Lipa’.

Ovogodišnji doček sv. Nikole u Lipovljanima, vodili su učenici Područne škole iz Piljenica. Oni su na ovogodišnjem ‘dočeku sv. Nikole’, kao i proteklih godina u školskim natjecanjima dramske grupe, bili vrlo uspješni izvođači i voditelji programa, a vodi ih učiteljica Tatjana Dlouhi iz Lipovljana. Zajedno s učenicima nižih razreda matične škole u Lipovljanima, ispričali su priču o zločestoći GEDSC DIGITAL CAMERAi nepovjerenju, ali i o dobroti i prijateljstvu, izvodeći dijelove nekoliko poznatih bajki.

Dvorana Društvenog doma u Lipovljanima, i ove godine bila je krcata djecom u pratnji roditelja, djedova i baka, te drugim njihovim ukućanima koji su došli pogledati veselu predstavu ‘dočeka sv. Nikole’ i podići svoj dar kojim ih se daruje uz blagdan zaštitnika pomoraca i djece. Nakon izvedenog programa, uz ‘doček sv. Nikole’, on je i ove godine došao sam, bez Krampusa, jer su djeca bila čitavu godinu – dobra. Popričao je biskup Nikola s njima, zahvalio im je za slušanje roditelja i starijih, za dobro učenje, pa ih pozvao da na odlasku kućama, uzmu svoj poklon paket. Prije odlaska kući, mnogi su došli fotografirati se sa sv. Nikolom. Za uspomenu i dugo sjećanje.

Vesela priredba ‘dočeka sv. Nikole’ u Lipovljanima i darivanje sve djece poklon paketom, godinama je već prepoznatljiv i nezamjenjiv program za svu djecu, i njihove roditelje, općine Lipovljani, kakav se rijetko može naći u Hrvatskoj.

Damir SMETKO

GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content