• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

UZ RADNU AKCIJU ČLANICA I ČLANOVA ŠRD „ŠARAN“ OTVORENA SEZONA RIBOLOVA

Početkom svibnja, članovi Sportskog ribolovnog društva ‘Šaran’ iz Lipovljana, tradicionalno otvaraju sezonu ribolova. I ove godine, na svojim vodama priredili su zajedničku radnu akciju i prvim ulovima, otvorili sezonu ribolova, u ponedjeljak, 1. svibnja.

Članovi Sportskog ribolovnog društva ‘Šaran’, okupili su se od jutra, 1. svibnja, na vodama kojima gospodare i krenuli u radnu akciju održavanja i uređivanja ribolovnih terena. Svake godine sve više je očišćene obale ribolovnih voda i sve više je uređenih ribolovnih mjesta, a ove godine uređena je i sjenica, te uz pomoć i donaciju općine postavljeni stolovi i klupe, koje mogu koristiti svi sumještani i članovi ‘Šarana’ – kojih je na zadovoljstvo svih, svake godine sve više i više. Posebno raduje što je u članstvu ovog vrijednog ribolovnog društva sve više žena i mladeži koji se odazivajui na radne akcije i uživaju u boravku u prirodi i ribolovu. Nakon višesatne akcije uređenja, upriličeno je i otvorenje ribolova, a ribička sreća bila je različita.

No važnije od svega je druženje, a svi koji se žele baviti sportskim ribolovom još uvijek se mogu učlaniti kod tajnika društva Veljka Lisca, jer na sve više voda mogu loviti članovi SRD ‘Šarana’. To je rezultat dogovora o reciprocitetu ribolova s članovima susjednih društava, a kako bi imali što bolje vode, s bogatijim ulovom, već niz godina članovi lipovljanskog ‘Šarana’ poribljavaju sve svoje vode, od Struga do jezera kod Banove Jaruge.

Uz otvorenje ribolovne sezone, za svoje članove koji su radili na uređenju voda i ribolovnih mjesta, pripremljen je grah. Poslije krčenja šiblja i košnje trave, bez obzira na uspješnost ribolova na početku sezone, grah je sa zadovoljstvom kušan što je uveliko popravilo raspoloženje 50-tak okupljenih članica i članova ŠRD Šaran.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content