• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

UZ PAKRU, U PILJENICAMA JE SPALJEN FAŠNIK !

Uz Pakru u Piljenicama spaljen je fašnik, ‘krivac’ za sve probleme Piljenčana u prošloj godini, a spalili su ga roditelji i djeca koja su sudjelovala na dječjem maskenbalu, u subotu, 14. veljače, u centru sela.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Treću godinu za redom članovi Mjesnog odbora Piljenica za svoje najmlađe organiziraju dječji maskenbal. U Društvenom domu u popodnevnim satima okupe se najmlađi Piljenčani u pratnji roditelja, ali i djeca koja već idu u školu, i zabave se nekoliko sati na malom maskenbalu.

1-MaleMaskare 020                Glazbu za ples i igre puštaju roditelji, a u program se uključuju svi, pa i oni najmanji koji još piju na bočicu. Ima tu raznim mački, klaunova, princeza i anđela, a opet, rijetki su lavovi ili vražići kako ne bi uplašili najmlađe. Svi se oni druže, plešu, igraju dječje igre…

1-MaleMaskare 076                Dječji maskenbal u Piljenicama i ove godine bio je rasplesan, zabavan i pun dječjih igrica. Igralo se ‘Kolo u 22 …’, ‘Ide maca oko tebe..’, vježbao se kaubojski ples bez kauboja i provlačilo se ispod žice… bilo je tu i krafni, i sokova, sve u režiji roditelja, a nakon dobre zabave, za trud maskiranja, svako maskirano dijete dobilo je poklon koji je osigurao Mjesni odbor.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Na kraju je, uz rijeku, spaljen i fašnik, koji je platio za sve probleme, a pepeo mu je prosut u Pakru, da bi se mogao vratiti dogodine. Lijepo i zanimljivo druženje roditelja i njihove djece, na kojem je ove godine bila i po koja maska iz Lipovljana, a koje će najmlađi sigurno dugo pamtiti. Kao i u svemu, osobno angažiranje na ostvarenju nekog programa je najvažnije za uspjeh, a tako je bilo i na uspješnom, ovogodišnjem dječjem maskenbalu najmlađih u Piljenicama.

(Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA1-MaleMaskare 0461-MaleMaskare 0561-MaleMaskare 042

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content