• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

USPJEŠNA GODINA MLADOG ATLETIČARA FLORIJANA ROŽIĆA

Florijan Rožić, mladi atletičar iz Piljenica, tijekom ljeta i ove jeseni ostvario je pobjede i niz zapaženih rezultata. Iako još ide u osnovnu školu, zapaženi je sportaš općine Lipovljani, koji redovito trenira i nastupa za kutinsku ‘Moslavinu’.

Na prvenstvu Hrvatske za mlađe juniore u  Čakovcu 6. lipnja u trci na 400m osvaja 22. mjesto. Na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske,  starije kategorije u Zagrebu, 21. lipnja, u kategoriji mlađi kadeti, osvaja  5. mjesto. U Erste Plava liga, Memorijal Hanžeković, u Zagrebu, u trci učenika 7. razreda na  600m osvaja 6. mjesto.

1-P1050575Na Kupu Hrvatske za kadete i kadetkinje u Osijeku, 20. rujna u trci na 3000m plasirao se na 10. mjesto. Na pojedinačnom i ekipnom prvenstvu Hrvatske u cestovnom trčanju u Sinju, 4. listopada u trci kadeti 3000m ponovo je osvojio 10. mjesto. Na pojedinačnom prvenstvu HALSA, starije kategorije, u Varaždinu, 17. listopada u trci na 1000 m, u kategoriji mlađi juniori, osvaja odlično – 2. mjesto.

Vrbovcu je 7. studenog  održano pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u krosu. Atletičari „Moslavine“ potpuno su dominirali ovim natjecanjem, pa su na kraju s tri zlatne medalje bili najbolji atletski klub u Hrvatskoj. Nakon Elene Pazman i Marka Majera, Florijan Rožić je u trci na 1000m, za mlađe kadete, donio vrlo uvjerljivu pobjedu, te treće zlato za Moslavinu.

Već sljedećeg jutra, u nedjelju, 8. studenog mladi trkači putovali su u Koprivnicu na 37. međunarodnu utrku grada Koprivnice. Florijan Rožić, u trci kod starijih dječaka, plasirao se na 4. mjesto. Nakon ovog napornog vikenda, slijedi mala pauza od natjecanja, ali ne i od rada za sljedeću sezonu, jer nakon ovako uspješne i rezultatski bogate sezone morat će se još više raditi, da bi pomakli granice ovogodišnjih izuzetnih rezultata.

Florijan Rožić trčao je trke sa starijim uzrastima i do 4 godine razlike, po naputku trenera i njegovoj želji jer je on dugoprugaš, a u njegovom uzrastu, mlađih kadeta su sve kratke trke. To mu je bilo stjecanje iskustva za sljedeću godinu kada prelazi u kadete.

1-P1050600

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content