• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

USPJEŠAN NASTUP MLADIH VATROGASACA NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU

S ukupno 7 ekipa vatrogasnog podmlatka, Vatrogasna zajednica općine Lipovljani sudjelovala je na 22. županijskom natjecanju djece  i vatrogasne mladeži, održanom u nedjelju, 10. srpnja u Petrinji. Ekipe iz DVD-a Kraljeva Velika, Piljenice i Lipovljani odlično su, brzo i ispravno izvodile vatrogasne vježbe i ostvarile dobre plasmane na tablicama u svim kategorijama.

Najviše ekipa na županijskom natjecanju bilo je u kategoriji dječaka od 6 do 12 godina, a u njoj su se natjecale i 4 ekipe iz VZ općina Lipovljani. Najbolji plasman, osvajanjem 24. mjesta ostvarila je ekipa DVD Kraljeva Velika 1, čiji su dječaci vježbu izveli za 13,97 sekundi, bez greške. Na 31. mjesto plasirala se je ekipa DVD-a Lipovljani sa 14,37 sekundi odrađenom vježbom, bez greške. Mrvicu slabiji su bili dječaci DVD-a Piljenice koji su osvojili 35. mjesto, a na 38. mjesto plasirali su se dječaci DVD-a Kraljeva Velika 2. Pobjednici u toj kategoriji je ekipa DVD-a Repušnica koja je izvela vježbu za 12,37 sekundi, a iza njih slijede ekipe iz DVD Sela i DVD Potok. Ukupno su se natjecale 62 ekipe, a među najslabijima su bile ekipe iz Nove Subocke, Krapja, Novske, Puske i Jasenovca.

Izuzetno uspješna bila je ekipa djevojčica od 6 do 12 godina DVD-a Lipovljani. One su u svojoj kategoriji osvojile 5. mjesto i za samo 16 stotinki boda ‘pobjeglo’ im je 3. mjesto i pehar kao nagrada. No, raduje da je vježba odrađena brzo i bez greške, a prostora za napredak u radu ekipe uvijek ima. Djevojčice DVD-a Lipovljani izvele su vježbu za 13,84 sekunde, i osvojile 5. mjesto, a vrlo uspješno slijede ih djevojčice iz DVD-a Piljenice koje su izvele vježbu za 14,19 sekundi i osvojile 8. mjesto. U ovoj kategoriji ukupno je nastupilo 20 ekipa, a pobijedile su djevojčice DVD-a Potok koje su za 11,75 sekundi izvele vježbu, ispred ekipa iz DVD-a Husein i Voloder. Među najslabijim ekipama su djevojčice iz Rajića i Brestače.

U starijim kategorijama, vatrogasne mladeži od 12 do 16 godina, nastupila je po jedna ekipa s područja VZ općine Lipovljani. U kategoriji muška mladež, ekipa DVD Kraljeva Velika zauzela je 11. mjesto. Vježbu je izvela za 59,34 sekunde bez greške ,a štafetnu trku za 85,41 sekundi. Ukupno se natjecalo 19 ekipa, a pobijedila je ekipa iz DVD-a Desno Trebarjevo.

U kategoriji ženska vatrogasna mladež do 16 godina, na natjecanju je uspješno sudjelovala ekipa DVD-a Lipovljani, koja je vježbu izvela za 70,66 sekundi, uz dvije greške, a štafetnu trku istrčale su za 84,11 sekunde i tako osvojile 8. mjesto. I u ovoj kategoriji pobijedila je ekipa Desnog Trebarjeva, a ukupno se natjecalo 14 ekipa.

Za odlično izvedene vježbe vatrogasne mladeži zaslužni su i voditelji u vatrogasnim društvima. U DVD-u Lipovljani to su: Ljerka Šolaja i Tatjana Dlouhi, a pridružila im se i Dragana Matković. U DVD-u Kraljeva Velika to su Jurica Stipčević, Ljiljana Tomić i Vlado Mošunjac, a u DVD-u Piljenice Marko Popović i Manuela Kvaternik.

Ekipe vatrogasnog podmlatka s područja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani pokazale su dobro znanje i solidnu uvježbanost, i ove su godine ostvarile dobre rezultate. Najbolje plasirana ekipa djevojčica DVD-a Lipovljani, koju je vodila Tatjana Dlouhi, bez obzira na ”tek” 5. mjesto, u samom je vrhu na području županije, ali ni sve druge ekipe puno ne zaostaju. Ako se stalni rad na uvježbavanju nastavi, još bolji rezultati mogu se očekivati vrlo brzo.

Kao što su i najavili na ovogodišnjim godišnjim Skupštinama, vatrogasci na području Vatrogasne zajednice općine Lipovljani, izuzev društva u Krivaju, započeli su ozbiljan rad s djecom, što garantira nastavak tradicije dobrovoljnog vatrogastva, koja na lipovljanskom području živi gotovo 130 godina. Posebno raduje podrška roditelja čija djeca su se uključila u rad vatrogasnih ekipa.

Izuzetno je lijepo bilo vidjeti roditelje djece vatrogasaca iz Piljenica u velikom broju, kako brinu i bodre svoju djecu na natjecanju u Petrinji, a u koju su došli svojim osobnim automobilima. Nešto manji broj roditelja iz Lipovljana pratio je svoju djecu. To cijeloj priči daje dodatnu važnost, snagu i sigurnost da će se rad u vatrogastvu uspješno nastaviti.

Damir SMETKO

1-nastup vatrogasaca na županijskom natjecanju2KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content