• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

USKRSNA ČESTITKA ŽUPNIKA

USKRSNU Isus doista – Aleluja !

Radi nas i radi našega spasenja došao je na svijet živio s nama, prošao kroz muku i uskrsnuo. Posvetio je cjelokupni život svakog čovjeka, te dao osmišljenije patnje i trpljenja, kroz uskrsnuće koje je najsavršenije Božje djelo.

Pitajući se danas zašto trpimo, u osobnom smislu, u obiteljskom smislu, u društvenom smislu; pitajući se zašto trpimo od bolesti, zašto trpimo od strahovanja, zašto trpimo od različitih kriza današnjice – Krist daje odgovor: U svom pozivu ”pođite za mnom”. Pošli smo za njim od dana krštenja, pošli smo za njim od kad smo primili križ života, te nas poziva da nosimo taj križ trpljenja i muke na dostojanstven način kao što je to činio i On. Dakako, i mi često molimo u svojim životnim situacijama ”ako je moguće neka nas mimoiđe…”, ali kao vjernici pozvani smo da kažemo i drugi dio Kristove molitve iz Gecemanskog vrta ”…. Ali ne moja, nego tvoja neka bude volja”.

U duhu Kristova uskrsnuća sve vas pozivam, braćo i sestre da prihvaćamo današnji život sa svim njegovim sastavnicama, strpljivo noseći svoje križeve jer znamo kome smo povjerovali. Sve vas pozivam da svoju vjeru u Uskrsnuće jačate kroz nedjeljne svete mise, kroz osobnu molitvu a napose kroz svetu ispovijed i pričest kako bi uskrsli Gospodin snagom svoga Duha zahvaćao u dubinu našeg  srca, te nam dao snage, jakosti, strpljivosti i ustrajnosti za svako dobro djelo koje poduzimamo u osobnom, obiteljskom i društvenom zalaganju.

Župnik lipovljanski Tomislav Pavlović

1-US-CES-ZUP2

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content