• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

UGRAĐENA NOVA STOLARIJA NA ZGRADU PODRUČNE ŠKOLE U PILJENICAMA

Kad učenici područne škole u Piljenicama krenu, nakon uskršnjih praznika ponovo na nastavu, dočekat će ih uređenije i toplije učionice, ali i čitava školska zgrada, na kojoj je ugrađena nova stolarija. Ugradnja stolarije izvršena je za vrijeme uskrsnih blagdana kako se ne bi remetila nastava u toj područnoj školi. Tako je nakon popravka krovišta i uređenja učionica, promijenjena i stolarija na zgradi ove područne škole.

                Novu, plastičnu termo izolacijsku stolariju ugradila je tvrtka Global-Katavić d.o.o., radovi su bili vrijedni 53.000 kuna. Iako je školstvo u nadležnosti županija, iz proračuna Općine Lipovljani svake godine izdvoji se od 30 do 50 tisuća kuna za potrebe školstva na području općine Lipovljani, čime su znatno podignuti uvjeti boravka i učenja djece u školama u Lipovljanima, Kraljevoj Velikoj i Piljenicama. Tako je prošle godine uloženo u Područnu školu Kraljeva Velika za ugradnju novog centralnog grijanja, a početkom ove godine, sufinanciran je projekt energetske učinkovitosti OŠ Josipa Kozarca i sportske dvorane, koja je pripremljena za financiranje iz EU fondova. Konkretno za ove radove na Područnoj školi u Piljenicama, iz proračuna općine izdvojeno je 40.000 kuna.

                Obilazeći učenike i učitelje na početku ove školske godine, početkom rujna 2016. godine, učiteljice područne škole u Piljenicama, kao najprioritetniji problem za rješavanje, izdvojile su zamjenu prozora na učionicama. Kroz zatvorene prozore ulazio je hladni zrak, a svaka jača kiša padala je kroz prozore i močila je učionicu, pa je to stvaralo problem kod odvijanja nastave. Načelnik općine Mario Ribar i ravnateljica škole Mirjana Faltis obećali su riješiti problem, a iako nema nadležnosti nad školstvom, Općina Lipovljani, osigurala je novac za sufinanciranje ugradnje nove stolarije na zgradu područne škole u Piljenicama, u općinskom proračunu.

                Učenici 2. i 3. razreda područne škole u Piljenicama, vođeni učiteljicom Tatjanom Dlouhi, ostvarili su krajem ožujka izuzetan uspjeh u Primoštenu, na državnoj smotri u dramskom stvaralaštvu. Iako na smotri nema izbora najboljih predstava, već su sva najbolja ostvarenja sudionici državne smotre, neslužbeno se smatra da je najbolja predstava koja zatvori smotru. A upravo je dramski nastup učenika iz Piljenica s predstavom: ‘Legenda o ljubavi’ zatvorio ovogodišnju smotru, pa su tako mali glumci iz Piljenica postali, neslužbeni, pobjednici ovogodišnjeg LiDraNa osnovnih škola Hrvatske.

                Nova stolarija na učionici i na zgradi, samo je dio nagrade koju zaslužuju svojim radom i ostvarenim uspjesima. Općina Lipovljani nastavit će izdvajati svoja sredstva za stvaranje što kvalitetnijih uvjeta školovanja djece na čitavom svom području.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content