• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

UDRUGE U KULTURI OPĆINE LIPOVLJANI PJESMOM ČESTITALE BOŽIĆ

Božić je vrijeme okupljanja u dobrom društvu, širenju ljubavi pjesmom i topline srca punog radosti.

Upravo sve to, lipovljanci su mogli doživjeti na poklonjenom tradicionalnom  božićnom koncertu u organizaciji Mješovitog pjevačkog zbora „Lira“ koji je i ove godine održan u Društvenom domu, 29. prosinca.

Adventski koncert u Lipovljanima, s dvije božićne pjesme svečano je otvorio MPZ „Lira“, a u nastavku su nastupili tamburaši KUD-a „Lipa“, pjevačka skupina Kulturno prosvjetnog društva Ukrajinaca „Karpati“, Ženska pjevačka skupina „Lepeze“ Češke besede Općine Lipovljani, te zbor umirovljenika Lipovljani –  „Perunika“.

Svaki stih, kao i svaka pjesma koju su tu večer izveli, nosila je veličanstvenu poruku sreće, mira i ljubavi.

Između nastupa pjevačkih skupina, bajkovite i nostalgične priče o nekadašnjim božićnim običajima, vrlo impresivno je interpretirala voditeljica programa Klara Ćosić.

U jednom trenutku, vođeni pričom, kao da je svatko od posjetitelja te divne večeri mogao osjetiti miris bakinih ili maminih kolača na Badnjak i toplinu ogrijevom ugrijane prostorije u kojoj bi se okupila djeca i veselila Božiću.

To je bilo vrijeme u pravom božićnom duhu. Tek jedna jabuka za poklon djetetu ili voljenoj osobi i radost cijeloga bića, neprocjenjive su uspomene koje se spremaju u srce i pritom nikada ne izblijede.

Baš kao i ovaj tradicionalni božićni koncert.

Pri kraju koncerta pozdravnim govorom svim posjetiteljima i zahvalom izvođačima za nesebičan rad tijekom godine obratila se  Ljiljana Tomić, zamjenica načelnika Općine Lipovljani, te ujedno svim stanovnicima općine zaželjela vesele i sretne blagdane uz uspješnu Novu, 2018. godinu.

Ovogodišnji božićni koncert u Lipovljanima završio je zajedničkom pjesmom svih izvođača. Pjevala se „Tiha noć“ na hrvatskom, češkom, ukrajinskom i slovačkom jeziku.

Bilo je ovo svakako još jedno prekrasno druženje na kojem se zapjevalo novorođenom sinu Božjem.

(m.p.k.)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content