• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

U Lipovljanima prikupljeno okruglo 50 doza krvi

Drugu ovogodišnju, akciju dobrovoljnog darivanja krvi, u Lipovljanima je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa iz Novske, a za potrebe Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba. Akcija je organizirana u Novskoj, 24. i 26. lipnja, a u Lipovljanima u četvrtak, 27. lipnja.

U ovoj petosatnoj akciji, u Lipovljanima je prikupljeno okruglo 50 doza krvi, što je za 10-tak manje, od ustaljenog broja doza darivane krvi. Ukupno u tri dan akcije, u Novskoj i Lipovljanima, prikupljeno je 224 doze krvi, a još 33 stalna darivatelja su, uglavnom iz zdravstvenih razloga, odbijena u ovoj akciji.

Na drugu, ovogodišnju akciju darivanja krvi, odazvalo se ukupno 257 dobrovoljnih darivatelja krvi, a plan GD Crvenog križa iz Novske je tijekom ove godine, prikupiti 800 doza krvi. Prvi puta su krv u ovoj akciji dali novi darivatelji Marin Grdić iz Bročica, Mario Šarić iz Novske i Miroslav Jakopić iz Kutine.

Iduća akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Novska održat će se u ponedjeljak i utorak, 23. i 24. rujna u Novskoj, i u srijedu, 25. rujna u Lipovljanima.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content