• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Svečanost potpisivanja sporazuma i obilazak otvorenih gradilišta na području Općine Lipovljani

U Općinskoj vijećnici u Lipovljanima, 27.10. u petak, održana je tiskovna konferencija povodom potpisivanja Sporazuma o zajedničkom financiranju projekta Energetske obnove OŠ „Josipa Kozarca“ i sportske dvorane u Lipovljanima, te Sporazuma o zajedničkom financiranju obnove županijske ceste L33138 u mjestu Kraljeva Velika između Općine Lipovljani i Županijske uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije.

Potpisivanju sporazuma, nazočili su Ivo Žinić, župan SMŽ, Roman Rosavec, zamjenik župana SMŽ, Stipo Šapina, ravnatelj ŽUC-a SMŽ, Nikola Horvat, općinski načelnik Općine Lipovljani, Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Lipovljani, Ljiljana Tomić, zamjenica općinskog načelnika Općine Lipovljani, Mirjana Faltis, ravnateljica OŠ “Josipa Kozarca“ Lipovljani te predstavnici Mjesnog odbora Kraljeva Velika.

Sisačko moslavačka županija prijavila je OŠ“Josipa Kozarca“ na Poziv i dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“, a koje je raspisalo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Tako je odlukom ministarstva SMŽ ostvarila potporu za energetsku obnovu škole uz vlastito učešće u projektu. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi  6.730.000 kuna od kojih bespovratna sredstva iznose 3.173.000 kuna.

„U sufinanciranju ovog projekta sudjelovat će i Općina Lipovljani iznosom od 300.000 kuna, što je za samu Općinu pozamašan iznos, no samim saznanjem da na ovaj način ulažemo u djecu koja su naša budućnost,  to je zaista najmanje što možemo učiniti za njih i boljitak njihovog rada.“ Istaknuo je Nikola Horvat, načelnik Općine Lipovljani te zahvalio županu SMŽ, Ivi Žiniću i suradnicima što su odlučili aplicirati i sufinancirati ovaj uvelike značajan projekt na području Općine Lipovljani.

U potpisivanju Sporazuma između ŽUC-a  SMŽ i Općine Lipovljani, o sufinanciranju obnove županijske ceste L33138 kroz mjesto Kraljeva Velika u nadležnosti ŽUC-a, riječ je o obnovi vrlo dotrajale i oštećene lokalne ceste koja prolazi kroz Kraljevu Veliku i Piljenice. Sufinanciranjem sa 50% učešća, projekt vrijedan 500.000 kuna, realizirat će se po modelu omjera 50:50, te će tako ŽUC i Općina Lipovljani za ovaj projekt izdvojiti po 250.000 kuna i time ostvariti još jednu uspješnu suradnju po ovom kvalitetnom i hvalevrijednom modelu koji pruža mogućnost obnavljanja derutnih županijskih cesta.

Nikola Horvat, zahvalio je na suradnji Stipi Šapini, ravnatelju ŽUC-a, te istaknuo kako se nada da će se suradnja nastaviti u narednim godinama u kojima će se postupno, ovim modelom uspjeti obnoviti kompletna cesta kroz mjesto Kraljeva Velika i Piljenice.

Sve prisutne pozdravio je Stipo Šapina, ravnatelj ŽUC-a SMŽ, sažeto objašnjavajući proces adaptacije spomenute dionice. „Predviđen rok završetka radova je 20-tak dana, stoga se finalizacija radova očekuje početkom 2018.godine ukoliko dopuste vremenske prilike.“ istaknuo je Stipo Šapina.

Pozdravnim govorom svim nazočnima obratio se Ivo Žinić, župan SMŽ, pohvalivši uspješno realizirane projekte te zahvalom na dosadašnjoj, ali i budućoj suradnji u kojoj je zajednički cilj stvaranje kvalitetnijeg života na ovim prostorima.

Nakon potpisivanja sporazuma, Nikola Horvat, načelnik Općine Lipovljani sa suradnicima i uvaženim gostima, uputio se na gradilište u obilazak radova „Čvor Lipovljani“ , budući izlaz na autocestu A3 Zagreb-Slavonski Brod, te u sami centar gdje je u tijeku rekonstrukcija Trga sv. Josipa i Trga hrvatskih branitelja u Lipovljanima.                         

Svečanim potpisivanjem  sporazuma uspješno će biti realizirana dva projekta na području Općine Lipovljani što donosi zaključak kako se, ovo naizgled malo mjesto, sve više razvija i postaje prosperitetno dok skladom i sposobnošću pruža ugodan život svojim mještanima.

Martina Prochazka Kovačić

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content