• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

SUSRET NACIONALNIH MANJINA I MEĐUNARODNI DAN PLESA U LIPOVLJANSKOJ ŠKOLI

Međunarodni dan plesa i 5. susret nacionalnih manjina, dvosatnim programom obilježen je u petak, 29. travnja u Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Lipovljanima. Gosti škole bili su dječje plesne skupine koje izvode plesove manjina. Tako su plesove Ukrajinaca izveli gosti iz Kaniže kod Slavonskog Broda. Bila je tu i plesna skupina Čeha iz Končanice kod Daruvara i iz Međurića, plesna skupina djece Slovaka iz Velikih Zdenaca, Oleksandr Levchenko, veleposlanik Ukrajine u Hrvatskoj, Vlado Klasan, gradonačelnik Novske i Anka Doležal, predsjednica Općinskog vijeća Lipovljani.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERASusret nacionalnih manjina započeo je radionicama za sve učenike osnovne škole, na kojima se govorilo o učenju stranih jezika u lipovljanskoj osnovnoj školi, te bogatstvu kultura i šarenilu narodnih običaja pripadnika nacionalnih manjina. Cilj je bio pokazati još veću toleranciju i uvažavanje svih pripadnika nacionalnih manjina i izazvati želju za još brojnijim učenjem stranih jezika. Posebno jezika, pripadnika nacionalnih manjina koji žive na lipovljanskom području.

Susret nacionalnih manjina ponudio je i tradicijske plesove manjina, koje su izvele dječje skupine. Započeli su učenici Češke osnovne škole iz Končanice, a nastavili učenici slovačkog jezika MS Lipovljani, učenici slovačkog jezika iz Nove Bukovice i Velikih Zdenaca, učenici ukrajinskog jezika lipovljanske škole, članovi KPD-a ‘Taras Ševčenko’ iz Kaniže, a na kraju je s igrama slavonskog kraja nastupila i Folklorna skupina Osnovne škole Josipa Kozarca.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERANakon toga je, obilježavajući 29. travanj – Međunarodni dan plesa, priređena i revija različitih, modernih plesova, a sudjelovali su u plesnim točkama gotovo svi učenici Osnovne škole u Lipovljanima. Na taktove 8 različitih plesova, učenici su zaplesali i prikazali gledateljima kako se oni plešu. Započeli su sa Free-stylom, a nastavili plesati hi-hop, twist, disco dance, pom-pom, charlston, kaubojski ples i cheer. Na kraju su svi sudionici programa zajedno zaplesali pod motom: Neka vas jezici i ples uvijek spajaju!

Veleposlanik Oleksandr Levchenko pohvalio je rad Osnovne škole u Lipovljanima na učenju stranih jezika pripadnika nacionalnih manjina i prekrasne plesove koje su izveli učenici lipovljanske osnovne škole, ističući, da se malo gdje može naći da cijela škola pleše. Ni Ana Marija Štreml Tuček, dopredsjednica Saveza Čeha u Hrvatskoj nije krila svoje oduševljenje viđenim programom.

Nakon održanog programa, učenici su se nastavili družiti u predvorju škole, i dalje uz ples i karaoke.

Damir SMETKO

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content